Οι 3 χρυσοί κανόνες για να ανακαλύψεις το στιλ σου

Διάβασε ακόμη:

Τον όρο αυτό μπορεί να τον έχεις ξαναδιαβάσει, γνωρίζεις όμως τι σημαίνει πραγματικά; Εκπροσωπεί την ιδέα του να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στιλ χωρίς να επηρεάζεσαι από «εξωτερικούς» παράγοντες. Από το να έχεις δηλαδή, επηρεαστεί από μια τάση της μόδας, μια celebrity, ή μια fashion blogger.

Για να το καταφέρεις αυτό, λοιπόν, πρέπει να φέρεις το στιλ στα μέτρα σου. Να καταλάβεις το σώμα σου, τι σου ταιριάζει και να σκεφτείς αν τα ρούχα που φοράς σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά και γεμάτη αυτοπεποίθηση, no matter what.

Ακόμη:

Αυτός είναι και ο σκοπός του άρθρου αυτού. Να σε καθοδηγήσω ώστε να τα ανακαλύψεις όλα αυτά. Οι παρακάτω 3 χρυσοί κανόνες, λοιπόν, θα βοηθήσουν να το καταφέρεις όλα αυτά και να βρεις το στιλ σου. Αυτό που είναι δικό σου και που σε εκφράζει απόλυτα.

#1. Κατάλαβε το σώμα σου

Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα. Αν δεν ξέρεις τι κολακεύει τη σιλουέτα σου, τότε δεν μπορείς να χτίσεις μια σωστή γκαρνταρόμπα. άρα και να ανακαλύψεις το στιλ σου. Σκέψου λοιπόν, ποια είναι τα καλά σημεία του σώματός σου; Το στήθος; Τα οπίσθια; Το στέρνο; Τα χέρια; Ό,τι κι αν είναι αυτό, τότε ανέδειξέ το. Βρες ρούχα που αναδεικνύουν αυτό/ά το/τα σημείο/α του σώματός σου πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεις και ένα συγκεκριμένο είδος ρούχων που θα φοράς περισσότερο, άρα θα έχεις και στην ντουλάπα σου σε πληθώρα.

#2. Βρες τη «στολή» σου

Αφού ανακαλύψεις το είδος των ρούχων αυτών που κολακεύουν το σώμα σου καλύτερα, τότε ήρθε η στιγμή να βρεις τη «στολή» σου. Τον συνδυασμό ρούχων που είναι άνετος, στιλάτος, σε εκφράζει και σου ταιριάζει. Το combo αυτό μπορείς να φοράς σε εναλλαγές, σε διάφορες περιστάσεις. Αν για παράδειγμα, ένα ψηλόμεσο παντελόνι (τζιν ή υφασμάτινο) και ένα τοπ τιραντάκι ή t-shirt είναι ένας συνδυασμός που σου ταιριάζει και σε εκφράζει σαν προσωπικότητα, μπορείς να τον φοράς συνέχεια, διαθέτοντας διαφορετικά στιλ των ρούχων αυτών στην ντουλάπα σου. Τη «στολή» σου μπορείς να φοράς ειδικά, τις στιγμές εκείνες που δεν ξέρεις τι να φορέσεις ή όταν έχεις αμφιβολίες για το αν σου ταιριάζει ένα outfit ή όχι.

#3. Κάνε αγορές/επενδύσεις

Αφού έχεις βρεις τις απαντήσεις στα παραπάνω δυο ερωτήματα, τότε μπορείς να πας και πιο στοχευμένα για shopping, χτίζοντας την ιδανική, για εσένα, γκαρνταρόμπα. Αυτή που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Αυτά τα ρούχα, από τα πιο basic μέχρι και τα πιο ιδιαίτερα, καλό είναι να έχεις σε διάφορες αποχρώσεις στην ντουλάπα σου ή να είναι ρούχα καλής ποιότητας. Ακόμη κι αν ξοδέψεις κάτι παραπάνω για να τα αποκτήσεις, δηλαδή, θα ξέρεις ότι θα μπορείς να φοράς καιρό.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: