Οδύνη: Αυτή ειναι η 42χρονη μητέρα που βρήκε τραγικό θάνατο από την έκρηξη στα Everest!

Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών ήταν η 42χρονη Βασιλική, το θύμα της ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί στα Everest της Πλατείας Βικτωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα ήταν λογίστρια που δεν εργαζόταν μόνιμα στο κατάστημα, αλλά το επισκεπτόταν περιοδικά, για να «κλείσει» τα λογιστικά βιβλία.

Πώς προκλήθηκε η έκρηξη

Κατά πληροφορίες στο υπόγειο του καταστήματος -όπου βρίσκεται και το λογιστήριο- εκτελούνταν εργασίες από ψυκτικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ψυκτικός δεν αποκλείεται να έκοψε κατά λάθος σωλήνα με εύφλεκτο αέριο. Η Πυροσβεστική μάλιστα ερευνά την πληροφορία ότι ο ψυκτικός ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά, καλώντας τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το κατάστημα, πιθανότατα επειδή αντιλήφθηκε ότι θα ακολουθήσει έκρηξη.

Εκτός από την 42χρονη νεκρή, υπάρχουν ακόμη πέντε τραυματίες που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ σε Γενικό Κρατικό και 401, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα. Και οι πέντε νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

«Πριν από μία ώρα μας έφεραν στο νοσοκομείο τέσσερα άτομα. Τα τρία εξ’ αυτών θα αποχωρήσουν μετά τον έλεγχο στον οποίο θα υποβληθούν, ενώ το τέταρτο άτομο θα κρατηθεί, γιατί έχει εγκαύματα στο πρόσωπο, στα χέρια και πιθανώς μια κάκωση σε έναν τένοντα» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου, κ. Δημοσθένης Σούτσος.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής της Πυροσβεστικής, το υπόγειο έχει ισοπεδωθεί πλήρως.

Μετά την έκρηξη που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, υπήρξε φωτιά. Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή οφείλεται πιθανότατα σε εργασίες στο υπόγειο του καταστήματος όπου βρίσκεται η κουζίνα με φιάλες υγραερίου.

Αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για πιθανό ατύχημα με φυσικό αέριο διαψεύστηκαν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στην επιχείρηση και έχει αφαιρεθεί και το ρολόι.

Για λόγους ασφαλείας έκλεισε ο σταθμός του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας και τα τρένα διέρχονται χωρίς στάση. Ζημιές σημειώθηκαν και σε διπλανά καταστήματα, αλλά και σε στάση λεωφορείου.

Πηγή:

 

youweekly.gr-Koinwnia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: