Οδηγός αγοράς: 5 διαχρονικά ρούχα που θα φοράς μια ζωή

Διάβασε ακόμη:

Νομίζω ότι αυτό έχει ξεκάθαρο αντίκτυπο στο στιλ μου και ενώ μπορεί να με δεις να φοράω ένα ζευγάρι neon mules παπούτσια, μπορεί το, κατά τα άλλα, κλασικό σύνολό μου ν” απαρτίζεται από “staples” της γυναικείας (ή ανδρικής) γκαρνταρόμπας.

Αν με ρωτήσεις τι προτιμάω περισσότερο, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Όπως σου είπα διχάζομαι. Θεωρώ ότι μια γυναίκα πρέπει να τα περιλαμβάνει όλα. Προσωπικά, οι εμφανίσεις μου, επιλέγω να έχουν τα δύο. Μια άλλη γυναίκα μπορεί να είναι φαν των τάσεων και τα looks της να απαρτίζονται αποκλειστικά από, αυτό που πολλοί αποκαλούν, «την τελευταία λέξη της μόδας».

Όπως και να “χει, θεωρώ καλή επένδυση όταν οι αγορές μας έχουν μια πιο «συντηρητική» προσέγγιση. Ίσως ο όρος συντηρητικός να αδικεί τα items αυτά που πολλοί χαρακτηρίζουν πιο σωστά ως «διαχρονικά».

Δες ακόμη:

Η διαχρονικότητα αυτών των fashion items είναι τελικά ο μυστικό για πάντα επιτυχημένα looks. Είναι ο συνδετικός κρίκος σε ένα look που θα κάνει ακόμα και την πιο περίεργη και αλλοπρόσαλλη τάση πιο προσιτή προς το προσωπικό σου στιλ. Μια “capsule” γκαρνταρόμπα (ο όρος capsule χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τα βασικά κομμάτια της γυναικείας ή ανδρικής γκαρνταρόμπας) είναι μία που καλό είναι να χτίζει μια γυναίκα ανά τα χρόνια, ειδικά όσο μεγαλώνει που σημαίνει ότι έχει κατασταλάξει σε μια συγκεκριμένη αισθητική αναφορικά με το στιλ της.

Αν είσαι, λοιπόν, στην προετοιμασία της δημιουργίας μιας “staple” γκαρνταρόμπας, τα παρακάτω 5 fashion items είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια πολύ καλή αρχή.

Ένα μπλε τζιν (σε regular fit)

Τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή, Replay

Ένα τζιν παντελόνι φοριέται πάντα και παντού. Ακόμα και σε μια πιο επίσημη περίσταση με το κατάλληλο styling. Είναι ένα ρούχο που φοράς κάθε μέρα και το οποίο μπορεί φανταστικά να συνδυαστεί με πιο statement κομμάτια.

Ριγέ μπλούζα

Ριγέ βαμβακερό τοπ με έντονη λαιμόκοψη, H&M

Από τη στιγμή που η Coco Chanel εμπνεύστηκε από τις ενδυμασίες των ψαράδων, τότε η «μαρινιέρα» (ριγέ μπλούζα) μπήκε στη ζωή μας και δεν έφυγε ποτέ. Και ξέρεις ότι, ό,τι «εφηύρε» η Coco είναι αξία διαχρονική. Το ίδιο και ένα ριγέ τοπ το οποίο πάει με όλα. Τζιν, φούστες, παντελόνες και η λίστα συνεχίζεται.

Καμπαρντίνα

Πανωφόρι από βιώσιμο ύφασμα Lyocell, Michael Michael Kors

Ο Thomas Burberry εμπνεύστηκε από τις αγγλικές στολές στρατιωτικών για το ρούχο αυτό και κάπως έτσι γεννήθηκε η καμπαρντίνα. Αν και ανά τα χρόνια έχουν προκύψει πολλές και πιο “trendy” παραλλαγές της καμπαρντίνας, μια σε ουδέτερη απόχρωση παραμένει κλασική.

Μαύρο φόρεμα

Shirtdress με κουμπιά, Tommy Hilfiger

Τα λόγια είναι περιττά. Ένα μαύρο φόρεμα πρέπει να υπάρχει στην ντουλάπα μιας γυναίκας. Είναι διαχρονικό και έχει το effect «χαμαιλέοντα», καθώς ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα το φορέσεις θα του προσφέρεις και το αντίστοιχο ύφος.

Λευκό πουκάμισο

Λινό πουκάμισο με τσέπες, Marks&Spencer

Το πιο unisex ρούχο όλων των ρούχων και το πιο κομψό και κουλ ταυτόχρονα. Ένα ωραίο, crisp πουκάμισο φοριέται με όλα, ακόμα και σαν φόρεμα (αν επιλέξεις ένα σε πιο φαρδιά γραμμή) με τα φανταστικά αυτά neon πέδιλα που αγόρασες στις εκπτώσεις.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: