October fashion: Τι να φορέσεις τις ημέρες που δεν έχει ούτε πολύ κρύο, ούτε πολλή ζεστή

Οι καιρικές συνθήκες της εποχής, μας δίνουν τη δυνατότητα να «παίξουμε» με τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, να πειραματιστούμε και να διοχετεύσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας στις εμφανίσεις μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Οκτώβρης είναι ένας από τους πιο παράξενους μήνες, αν τον κοιτάξουμε από ένα fashion πρίσμα. Είναι η περίοδος όπου τα μαγιό και τα καλοκαιρινά ρούχα υπάρχουν ακόμη σε περίοπτη θέση στις ντουλάπες μας, οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν αρχίσει ήδη να λανσάρουν τη φθινοπωρινή ή ακόμη και τη χειμερινή τους κολεξιόν, ενώ οι γνώμες διίστανται για το αν μπορούμε να φοράμε ακόμη ανοιχτά παπούτσια.

Όπως και να έχει, σε όποιο στυλιστικό… στρατόπεδο και αν ανήκουμε, είτε σε εκείνες που ανυπομονούν να φορέσουν αδιάβροχα πανωφόρια, είτε σε εκείνες που αρνούνται πεισματικά να αποχωριστούν τα άνετα σανδάλια τους, το σίγουρο είναι πως οι καιρικές συνθήκες της εποχής, μας δίνουν τη δυνατότητα να «παίξουμε» με τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, να πειραματιστούμε και να διοχετεύσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας στις εμφανίσεις μας.

Ωστόσο, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω πως εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει ένας στυλιστικός συνδυασμός που μας ενώνει. Ένας διαχρονικός συνδυασμός που ενδείκνυται για την παρούσα, ενδιάμεση εποχή, ενώ μπορεί να φορεθεί από κάθε «στρατόπεδο». Ο λόγος, φυσικά, για την εύκολη λύση του συνδυασμού φούστα-μπλούζα, ο οποίος έχει την «τιμητική» του κάθε Οκτώβρη, καθώς ο καιρός δεν επιβάλλει τη χρήση καλσόν, γεγονός που μας παρακινεί να τον υιοθετήσουμε, δίχως δεύτερη σκέψη.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει έναν μίνι οδηγό με τα ευκολοφόρετα κομμάτια που αξίζει να συμπεριλάβουμε στην γκαρνταρόμπα μας τον φετινό Οκτώβρη, ώστε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι φούστες και οι μπλούζες στις οποίες αξίζει να επενδύσουμε, για να απογειώσουμε αυτό το ευέλικτο και all time classic στυλιστικό ντουέτο.

#1 Οι φούστες που μας συντροφεύουν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ

Ο Οκτώβριος είναι ένα απρόβλεπτος μήνας. Φεύγοντας το πρωί από το σπίτι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες τι ώρα θα επιστρέψουμε, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεχθούμε κάποια πρόταση για after work συνάντηση με τις φίλες μας. Ακριβώς για αυτό, χρειαζόμαστε μία φούστα, η οποία θα ανταποκρίνεται σε ένα κομψό office look, αλλά θα ταιριάζει και σε μία πιο βραδινή εμφάνιση. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία κοντή, σκουρόχρωμη τζιν φούστα ή μία φούστα κοτλέ με ένα κλασικό καρό μοτίβο; Εναλλακτικά, μπορούμε να επιλέξουμε μία αέρινη, κλος φούστα με εμπριμέ σχέδιο ή μία φούστα skater με λάστιχο, η οποία θα μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο άνετα κατά τη διάρκεια της ημέρας.  

October fashion: Τι να φορέσεις τις ημέρες που δεν έχει ούτε πολύ κρύο, ούτε πολλή ζεστή

#2 Οι statement maxi φούστες που «απογειώνουν» το στυλ μας κάθε μέρα

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως στον διαχρονικό συνδυασμό φούστα-μπλούζα, συνήθως η φούστα είναι το κομμάτι που πρωταγωνιστεί και κερδίζει τις εντυπώσεις. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επιλέγουμε statement φούστες, που διαθέτουν κάποιο ιδιαίτερο μοτίβο και μας διευκολύνουν στο να επιλέξουμε την μπλούζα με την οποία θα την ταιριάξουμε, αφού πηγαίνουν σχεδόν με όλα. Για παράδειγμα, επιλέγοντας μία maxi, φλοράλ φούστα σε γήινες αποχρώσεις ή μία μακριά, εμπριμέ φούστα με κάποιο ιδιαίτερο, περίτεχνο σχέδιο, αρκεί να φορέσουμε μία oversized μακό, μονόχρωμη μπλούζα για να «απογειώσουμε» το σύνολό μας. Έτσι και αλλιώς, ό,τι και να φορέσουμε από πάνω, η φούστα είναι εκείνη που θα «τραβήξει» τα βλέμματα. Επιπλέον, μία εξαιρετική ιδέα είναι να επενδύσουμε σε μία μακριά τζιν φούστα, καθώς είναι ένα passepartout κομμάτι κατάλληλο για όλες τις ώρες και κάθε περίσταση.

October fashion: Τι να φορέσεις τις ημέρες που δεν έχει ούτε πολύ κρύο, ούτε πολλή ζεστή

#3 Οι μπλούζες με την ανοιχτή πλάτη που προσθέτουν έξτρα πόντους στα σύνολά μας

Όσον αφορά στο πάνω μέρος του διαχρονικού outfit φούστα-μπλούζα, οι επιλογές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. Είτε επιλέξουμε να συνδυάσουμε τη φούστα με ένα πουκάμισο, είτε με μία μπλούζα στολισμένη με μία πρωτότυπη στάμπα, θα είμαστε κομψές, καλοντυμένες και εντός καιρού. Παρόλα αυτά, αν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ένα στυλιστικό twist στην εμφάνισή μας, τότε αξίζει να επενδύσουμε σε μία μπλούζα με ανοιχτή πλάτη, η οποία θα προσθέσει έξτρα πόντους στυλ στο σύνολό μας. Ειδικότερα την παρούσα περίοδο, που ο καιρός είναι ακόμη «σύμμαχός» μας, μπορούμε να επιλέξουμε ένα τέτοιο ρούχο, αφού ταιριάζει απόλυτα με τις συνθήκες της εποχής. Συνδυάζοντας μία μπλούζα με ανοιχτή πλάτη με μία μακριά φούστα, θα έχουμε δημιουργήσει ένα ξεχωριστό, ισορροπημένο look, το οποίο θα είναι ρομαντικό, αλλά θα διαθέτει και μία διακριτική «πινελιά» αισθησιασμού.

Κλείνοντας, μπορεί η ενδιάμεση εποχή, αυτό το μεταβατικό στάδιο από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο να μας προκαλεί στυλιστικούς προβληματισμούς, όμως ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε πιο τολμηρές με τα look μας, δημιουργώντας αναπάντεχους συνδυασμούς που αναδεικνύουν το στυλ μας. Όπως και να έχει, αντλώντας έμπνευση από τις παραπάνω προτάσεις και επενδύοντας στον διαχρονικό συνδυασμό φούστα-μπλούζα, θα έχουμε πάντα έτοιμη μία καλή απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα «τι να φορέσω σήμερα».

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: