Ομπάμα: Θα πετύχουμε επανδρωμένη αποστολή στον Αρη στα επόμενα 15 χρόνια

Σε σημείωμά του που δημοσιεύει το CNN, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει πως «μία από τις πρώτες μου αναμνήσεις είναι να κάθομαι στους ώμους του παππού μου και να κυματίζω τη σημαία των ΗΠΑ, όπως ακριβώς την κυμάτιζαν οι αστροναύτες μας όταν επέστρεφαν στη Χαβάη, πολλά χρόνια πριν φτάσουμε ως το φεγγάρι και σχεδόν μια ολόκληρη γενιά πριν φωτογραφίες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατακλύσουν τα social media».

Ο πρόεδρος Ομπάμα υποστηρίζει μάλιστα πως στα επόμενα 15 χρόνια θα είναι δυνατή μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη, στην οποία οι αστροναύτες θα μπορούν να συλλέξουν πολύτιμα στοιχεία από τον Κόκκινο Πλανήτη, αλλά και να ζήσουν εκεί, υπό ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, για αξιόλογο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η στρατηγική συνεργασία με αξιόλογες εταιρείες θα κάνει εφικτή τη δημιουργία «οικοσυστημάτων» στον Αρη, ώστε να συντηρηθούν εκεί οι αστροναύτες.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται πως η περιέργεια για το Διάστημα και οι σχετικές αποστολές αποτελούν κομμάτι του χαρακτήρα των Αμερικανών και χάρη στην καινοτομία και την εφευρετικότητα των παλαιότερων γενιών επιστημόνων και μηχανικών έχουν εμπνευστεί και διαπρέπουν οι νέες γενιές.

«Εχουμε θέσει έναν σαφή στόχο, ο οποίος είναι καθοριστικής σημασίας για το επόμενο κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας», σημειώνει χαρακτηριστικά, ελπίζοντας πως οι αποστολές αυτές θα είναι εφικτές μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, δηλαδή ως το 2030.

«Κάποια μέρα, ελπίζω να υψώσω κι εγώ τα εγγόνια μου στους ώμους μου. Θα εξακολουθούμε να παρατηρούμε με δέος τα αστέρια, όπως κάνουν οι άνθρωποι από τη δημιουργία του κόσμου. Αλλά αντί να περιμένουμε ανυπόμονα την επιστροφή των ατρόμητων εξερευνητών μας, θα ξέρουμε πως χάρη στις επιλογές μας θα βρίσκονται στο Διάστημα όχι μόνο για να το επισκεφθούν, αλλά και να μείνουν – και με αυτόν τον τρόπο να κάνουν καλύτερη τη ζωή για εμάς εδώ, στη Γη», κατέληξε.



texnologia

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: