ΟΑΕΔ-Google: Οριστικοί πίνακες κατάταξης 3.400 ωφελουμένων του νέου προγράμματος

Aναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, του διαδικτυακού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων-Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing) στον ιστότοπο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) (www.oaed.gr).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η κατάρτιση των οριστικών πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως το ενδιαφέρον των νέων ανέργων για το καινοτόμο πρόγραμμα ήταν πολύ μεγάλο, καθώς υποβλήθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις μέσα σε έξι μέρες, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθούν οι προσφερόμενες θέσεις και να «κλείσει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχής σε μία εβδομάδα. Ανταποκρινόμενοι στην τεράστια ζήτηση, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας αποφάσισαν την αύξηση του συνολικού αριθμού των προσφερόμενων θέσεων ψηφιακής κατάρτισης από 3.000 σε 3.400.

Ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στους ωφελούμενους του προγράμματος με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Google και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους, παρακολουθώντας 75 ώρες κατάρτισης και, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Google και τον ΟΑΕΔ.

Όσοι θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι μηνών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Όσοι επιλεγούν στο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας, θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες το μήνα και έξι ώρες την ημέρα.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: