ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 2.000 προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων θα γίνει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα 2643.yeka.gr

Σε πλήρη ισχύ παραμένει ο αρχικός σχεδιασμός του ΟΑΕΔ για δημοσίευση των 2.000 μονίμων προσλήψεων του νόμου 2643/1998 σε δήμους και φορείς.

-Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  ξεκινά σήμερα!

Οι προσλήψεις αφορούν  σε ειδικές κατηγορίες ανέργων που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998 (Άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά Αναπήρων Πολέμου).

Οι θέσεις εργασίας κατανέμονται ανά κατηγορία προστασίας ως εξής:

— ΑμεΑ: 500 θέσεις

— Συγγενείς ΑμεΑ: 200 θέσεις

— Πολύτεκνοι: 390 θέσεις

— Τρίτεκνοι: 530 θέσεις

— Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: 250 θέσεις

— Τέκνα Αναπήρων Πολέμου: 220 θέσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων, θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων θα γίνει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα 2643.yeka.gr του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων-, ενώ τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Με τις τελευταίες αντίστοιχες προκηρύξεις να έχουν εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2014, οι περίπου 2.000 θέσεις που θα προκηρυχθούν, έχουν παρακρατηθεί με υπουργικές αποφάσεις από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

H Υπουργική Απόφαση με όλα τα δικαιολογητικά

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: