Ο Ζέρβας ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης

             «Βάζω τη Θεσσαλονίκη πάνω από όλα. Αυτή είναι η προσωπική μου πυξίδα. Μια πόλη προορισμός, ένας τόπος, για να ζεις και να δημιουργείς. Όχι σκαλοπάτι για πολιτική καριέρα». Με αυτήν την προσωπική δέσμευση ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε κι επισήμως χτες (10/10) την απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

                Στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης, από το κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας απηύθυνε ένα ανοιχτό κάλεσμα «να ενώσουμε δυνάμεις, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε μαζί όλα όσα μας αξίζουν». «Με τη δική σας στήριξη, τη δική σας αγάπη, τη δική σας συμβολή και κριτική, θα τα καταφέρουμε ξανά. Η Θεσσαλονίκη πλέον έχει ατζέντα, έχει όραμα. Όλοι το παραδέχονται. Όπως λοιπόν σας κάλεσα το 2019 να μετατρέψουμε το ‘γιατί όχι στη Θεσσαλονίκη σε ένα ‘ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη’, σας καλώ σήμερα να πούμε ξανά ένα μεγάλο ‘ΝΑΙ’: Για μια πόλη σύγχρονη, για τις γενιές που ζούνε σήμερα και ονειρεύονται, αλλά κυρίως για τις γενιές που ακολουθούν», είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος προς το πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη».

«Θέλω τη στήριξη των συμπολιτών μου»
Στην ομιλία του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έθεσε το δικό του πλαίσιο αναφορικά με τις στηρίξεις των κομμάτων στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

«Με ρωτούν πολλοί εάν θέλω να έχω σε αυτήν την προσπάθεια τη στήριξη των κομμάτων. Απαντώ ευθέως: Κάθε στήριξη είναι καλοδεχούμενη. Πρώτα, όμως, θέλω να έχω τη στήριξη των συμπολιτών μου. Γιατί η Αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα είναι υπόθεση των πολιτών», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Δέσμευση για 7+1 έργα

Για τη Θεσσαλονίκη του 2030 ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι θα είναι μια νέα πόλη και ανέλαβε προσωπική δέσμευση για την υλοποίηση οκτώ εμβληματικών έργων, που, όπως είπε, θα σηματοδοτήσουν τη νέα όψη της Θεσσαλονίκης αλλά και θα τη μετατρέψουν σε μια από τις ομορφότερες πόλεις στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.
Ανάμεσα στα έργα αυτά και η πλατεία Ελευθερίας, για την οποία ο κ. Ζέρβας κατέστησε σαφές ότι θα αξιοποιηθεί ως «πάρκο μνήμης των αδικοχαμένων Εβραίων συμπολιτών μας». Στα έργα που ιεράρχησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται ακόμη:
1. Ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους.

2. Ντεκ παλιάς παραλίας.
3. Στάβλοι Παπάφη, με την ανάδειξή τους σε έναν πολυχώρο με πράσινο, κοινωνικές δομές, δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.
4. Μουσείο Ολοκαυτώματος -υλοποιείται με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, που στα αρχικά ανεπαρκή πλάνα προσέφερε επιπλέον έντεκα στρέμματα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: