Ο Ζελένσκι απαντάει στην μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν: Θέλει να πνίξει την Ουκρανία στο αίμα

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να πνίξει την Ουκρανία στο αίμα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην εφημερίδα Bild απαντώντας στις απειλές του ρώσου ομολόγου του περί μερικής επιστράτευσης.

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, όπου ανακοίνωσε ότι στηρίζει την απόφαση του υπουργείου Άμυνας να καλέσει στα όπλα περίπου 300.000 εφέδρους, ο Ζελένκσι απάντησε με ψυχραιμία ότι ήδη ο ρωσικός στρατός έχει κινητοποιηθεί τον τελευταίο μήνα κι ότι δεν παρακολούθησε την ομιλία Πούτιν.

Στο διάγγελμά του ο Πούτιν ανακοίνωσε επίσης τέσσερα δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη και απείλησε ξανά τη Δύση με χρήση πυρηνικών όπλων. Η αντίδραση της ουκρανικής κυβέρνησης ήταν άμεση. Στο Κίεβο, δημοσιογράφος της εφημερίδας Bild βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη συνέντευξη στο BILD, ο Ζελένσκι εξήγησε ότι δεν είχε δει την ομιλία του Πούτιν. Η τηλεοπτική του ομιλία «δεν ήταν το αγαπημένο μου βίντεο», είπε ο Πρόεδρος. «Έχω όλες τις πληροφορίες που χρειάζομαι.» Η ομιλία δεν ήταν «τίποτα καινούργιο για μένα».

Ο Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει μερική επιστράτευση , υποστηρίζει ο Ζελένσκι στη BILD. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και οι σύμμαχοί μας το έχουν ήδη πει αυτό. Έχει κινητοποιήσει τον στρατό τον τελευταίο μήνα».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: