Ο υπαρχηγός του Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος κατηγορείται για χρηματοδότηση του Επαναστατικού Αγώνα, για την απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά, αλλά και για ληστείες τραπεζών

Ο υπαρχηγός του Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος κατηγορείται για χρηματοδότηση του Επαναστατικού Αγώνα, για την απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά, αλλά και για ληστείες τραπεζών
Βαρύ είναι το κατηγορητήριο του φερόμενου ως υπαρχηγού της ομάδας Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο Βόλο. Σε βάρος του εκκρεμούν επτά διωκτικά έγγραφα των δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, όπλα και εκρηκτικά και άλλα αδικήματα.

Ακόμα, εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά, από την ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς και στις ένοπλες ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας την 25-7-2013 και στην Eurobank Ακράτας Αχαΐας την 20-12-2012, τις οποίες φέρεται ότι διέπραξε μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, την Πόλα Ρούπα και άλλους συνεργούς τους.

Μάλιστα, ο Γιώργος Πετρακάκος έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σε δίκη τον ερχόμενο Νοέμβριο, με την κατηγορία ότι ήταν χρηματοδότης τρομοκρατικής οργάνωσης και συγκεκριμένα του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη και Ρούπα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε πέντε οικήματα, στον Βόλο, στην Αττική και στην Φθιώτιδα και σε πέντε οχήματα, για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής, κατά την οποία συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Βόλο ο καταζητούμενος για ένοπλες ληστείες και άλλα αδικήματα Γιώργος Πετρακάκος, 37 ετών, ο οποίος θεωρείται ως το τέταρτο μέλος της συμμορίας των ληστών του Διστόμου.

Μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο συνελήφθη η σύντροφος του 35 ετών και δυο αδέλφια από την Αγία Παρασκευή Αττικής, 27 και 35 ετών.

Μέχρι στιγμής, στο διαμέρισμα στην οδό Περαιβού στο Βόλο, το οποίο είχε νοικιάσει εδώ και περίπου έναν χρόνο η σύντροφος του Πετρακάκου, βρέθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ, ένα πιστόλι GLOCΚ, γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων για τα δύο όπλα, δύο πλαστές ταυτότητες και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης του Πετρακάκου, τρεις κάμερες, αλλά και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες.

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για έρευνα αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες, αλλά και αν προκύπτουν στοιχεία για άλλα άτομα με τα οποία τυχόν επικοινωνούσαν οι συλληφθέντες, καθώς και οι δραστηριότητές τους.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφος του, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί και παρακολουθούνταν, συνελήφθησαν την ώρα που έβγαιναν από την πολυκατοικία όπου ήταν το διαμέρισμα τους, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους 2 και 4 ετών.

Ο Πετρακάκος δεν ήταν οπλισμένος και δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 27χρονος σε ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στον Βόλο και ο 35χρονος αδελφός του, στο πατρικό τους σπίτι στην Αγία Παρασκευή, οι οποίοι μέχρι στιγμής κατηγορούνται μόνο για υπόθαλψη και δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Δείτε τις δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα:

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: