Ο υπαινιγμός Μπάιντεν για Μασκ: Οι σχέσεις του με ξένες χώρες «αξίζουν να εξεταστούν»

Υπαινιγμούς για τις δραστηριότητες του νέου ιδιοκτήτη του Twitter άφησε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος ερωτηθείς την Τετάρτη εάν ο Έλον Μασκ αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, απάντησε ότι «οι σχέσεις του δισεκατομμυριούχου με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν».

«Νομίζω ότι η συνεργασία ή/και οι τεχνικές σχέσεις του Έλον Μασκ με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σε συνέντευξη Τύπου για τις ενδιάμεσες εκλογές όπου οι Δημοκρατικοί είχαν καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο.

«Είτε κάνει κάτι ακατάλληλο είτε όχι, δεν το προτείνω. Προτείνω ότι αξίζει να το δούμε.  Και μόνο αυτό θα πω», συνέχισε.

Ο Έλον Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει σημαντικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα, ενώ η αγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τη Σαουδική Αραβία και τον πρίγκιπά της, Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ , ο οποίος είναι τώρα ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην πλέον ιδιωτική εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: