Ο Βλαχοδήμος είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του πλανήτη

Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του Οδυσσέα Βλαχοδήμου τεκμαίρεται και από το ότι ο διεθνής κίπερ της Μπενφίκα προπορεύεται στη λίστα των τερματοφυλάκων με τα περισσότερα clean sheets στην τρέχουσα σεζόν, δικαιολογώντας (και) έτσι απόλυτα γιατί οι Λουζιτανοί τον μετέτρεψαν σε έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. 

Τα γκολ πληρώνονται. Νόμος της ποδοσφαιρικής αγοράς. Δεν είναι όμως τα μόνα. Πληρώνεται και αυτός που δύναται και μπορεί αποτελεσματικότερα να τα αποτρέψει. Αδιαμφισβήτητη η αγωνιστική ικανότητα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου να το κάνει, τον έχει φέρει πλέον σταθερά μεταξύ των κορυφαίων τερματοφυλάκων του πλανήτη, κάτι που τεκμαίρεται πέραν της εικόνας του και με διάφορες στατιστικές επιδόσεις και που εξαργυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την τυπική επέκταση του συμβολαίου του με την Μπενφίκα ως το 2027. Τετραετής χρονικά, πενταετής όμως οικονομικά, μιας και το βελτιωμένο σε απολαβές συμβόλαιό του «τρέχει» και καλύπτει καθ’ ολοκληρία, από την αρχή της, και την τρέχουσα σεζόν. Συμβόλαιο που τον φέρνει τη δεδομένη στιγμή στην κορυφή των καλύτερα αμειβομένων εν ενεργεία Ελλήνων ποδοσφαιριστών, στο πάνθεο των καλύτερα αμειβόμενων στην ιστορία (στην κορυφαία πεντάδα μαζί με τον Κώστα Μανωλά στη Νάπολι, τον Κώστα Μήτρογλου στη Μαρσέιγ και στη Γαλατασαράι και των Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην Άρσεναλ), έγινε ο κορυφαίος σε απολαβές τερματοφύλακας της ιστορίας της Μπενφίκα και παράλληλα είναι πλέον στην τετράδα των καλύτερα αμειβομένων του τρέχοντος ρόστερ των Λουζιτανών. Η οικονομική ανταμοιβή, είπαμε, ακολουθεί πάντα την αγωνιστική επάρκεια. Και αυτή του Ody όχι μόνο επιβεβαιώνεται συνεχώς, αλλά ολοένα και εξελίσσεται. Ενδεικτικές εκτός των υπολοίπων και οι μέχρι στιγμής φετινές επιδόσεις του σε clean sheets, στο πόσες φορές δηλαδή στη διάρκεια της φετινής χρονιάς έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που (όπως δημοσιεύτηκε στην χτεσινή έκδοση της πορτογαλικής εφημερίδας A” Bola) έχει πετύχει 23 φορές σε 42 παιχνίδια, έχοντας το εντυπωσιακό ποσοστό δηλαδή 54,7%. Επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή της Ευρώπης στην σχετική κατηγορία, σε απόσταση δύο cleansheet από τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν και αυτόν της Αντβέρπ, Ζαν Μπιτέζ. Αναλυτικά στον ακόλουθο πίνακα η πρώτη δεκάδα των κορυφαίων τερματοφυλάκων της Ευρώπης αποτυπώνεται στον πίνακα.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): 42 αγώνες / 23 clean sheets

Μαρκε Αντρέ Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα): 36 αγώνες / 21 clean sheets

Ζαν Μπιτέζ (Αντβέρπ): 40 αγώνες / 21 clean sheets

Νταβίντ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γ.): 40 αγώνες / 17 clean sheets

Αλεχάντρο Ρεμίρο (Σοσιεδάδ): 36 αγώνες / 16 clean sheets

Ιβάν Προβεντέλ (Λάτσιο): 32 αγώνες / 16 clean sheets

Τζο Χαρτ (Σέλτικ): 39 αγώνες / 16 clean sheets

Ματέους (Μπράγκα): 34 αγώνες / 16 clean sheets

Σιμόν Μινιολέ (Μπριζ): 40 αγώνες / 16 clean sheets

Νικ Πόουπ (Νιουκάστλ): 30 αγώνες / 15 clean sheets

Επίδοση που παράλληλα θέτει ήδη, με την Μπενφίκα να έχει να δώσει τουλάχιστον άλλα 12 παιχνίδια σε πρωτάθλημα Πορτογαλίας και ChampionsLeague, νέα σχετικά ρεκόρ καριέρας για τον 29χρονο τερματοφύλακα στη θητεία του στη Λισαβόνα. Στην πρώτη του σεζόν, 2018-19, είχε 19 clean sheets σε 50 παιχνίδια (38%), στην επόμενη, 2019-20, 18 σε 45 (40%), ακολούθησαν τη σεζόν 2020-21, 10 clean sheets σε 26 παιχνίδια (38,4%) και πέρυσι, 18 σε 48 (37,5%).

Πηγή: sport24.gr

(?)

Πηγή: athlitikotetradio.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: