O Verstappen «πάγωσε» τη Monza– Κέρδισε τη Ferrari μέσα στην έδρα της

Το ερώτημα είναι γιατί δεν κέρδισε ο Leclerc μέσα στην έδρα της Ferrari.Η απάντηση είναι μία και μοναδική.

Γιατί η Ferrari είχε κακή στρατηγική και ο Μονεγάσκος έπεσε ακόμη μια φορά θύμα της κακής στρατηγικής της Ferrari

Ο Verstappen μπορεί να ξεκίνησε από την 7η θέση λόγω ποινών, όμως πολύ γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή. Εκτός από άριστος οδηγός έχει και την τύχη με το μέρος του. Όταν βγήκε η κίτρινη σημαία με καθεστώς Safety Car, βρέθηκε μπροστά.

Ο Ολλανδός  πήρε την 5η συνεχόμενη νίκη στη σεζόν και βαδίζει ολοταχώς για το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κέρδισε μέσα στην έδρα της Ferrari, μπροστά σε 337.000 θεατές.

Ο Leclerc ξεκίνησε πολύ καλά προστατεύοντας την 1η  θέση του, από τον δεύτερο Russell ο οποίος αν και βγήκε λίγο εκτός πίστας, παρέμεινε πίσω από την Ferrari. Μεγάλος κερδισμένος στον πρώτο γύρο ο Verstappen που ενώ ξεκίνησε 7ος ( είχε κάνει το 2ο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά αλλά βρέθηκε στην 7η θέση λόγω κανονισμών) κινήθηκε έξυπνα και γρήγορα. Μεγάλος χαμένος ο Norris ο οποίος ενώ ξεκίνησε τρίτος βρέθηκε  στο τέλος του 2ου γύρου στην έκτη θέση .

Ο Verstappen ξεκίνησε με μαλακή γόμα για να πιέσει πολύ στην αρχή του αγώνα, μία στρατηγική που όπως φαίνεται αποδίδει, καθώς ήδη από τον 5ο γύρο ο Ολλανδός βρέθηκε πίσω από τον πρωτοπόρο Leclerc.

Στους έξι πρώτους γύρους η σειρά είναι Leclerc – Verstappen-Russell-Ricciardo-Gasly-Norris-Alonso.

Η πρώτη εγκατάλειψη του αγώνα θα γίνει στον 12ο γύρο με τον Vettel να «μένει» από κινητήρα και το εικονικό safety car κάνει για πρώτη φορά στον αγώνα την εμφάνιση του. Ο Leclerc θα εκμεταλλευτεί το virtual safety car και θα πραγματοποιήσει μία πολύ γρήγορη αλλαγή ελαστικών.

Ο Perez αφού επισκέφθηκε πρώτος τα pits για αλλαγή ελαστικών, ξαναβγαίνοντας στη πίστα, είδε μικρές φλόγες να ξεπηδούν από τον μπροστά δεξί τροχό, από πιθανή υπερθέρμανση στα φρένα.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: