Ο Βενιζέλος ζήτησε την κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητεί την κλήτευση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αίτημα στο οποίο συμφωνεί και η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλε το σχετικό αίτημα, επισημαίνοντας πως η Επιτροπή πρέπει να καλέσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ώστε τα μέλη της να έχουν τη δυνατότητα να του υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με τα όσα ο ίδιος αναφέρει στο πρόσφατο βιβλίο του.

«Δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στον κ. Βαρουφάκη και όσα αυτός υποστηρίζει στο βιβλίο του», σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να της απαντά: «Εγώ δίνω αξιοπιστία; Ο κ. Τσίπρας το έκανε, του ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και τον ανέδειξε σε γκουρού του».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Να καλέσουμε τον κ. Βαρουφάκη γιατί το νέο του βιβλίο τροφοδότησε πλήθος δημοσιευμάτων και άνοιξε συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και την ύπαρξη της χώρας στην ζώνη ευρώ. Υποθέσεις που αφορούν την οικονομική, ευρωπαϊκή και διεθνή θέση της χώρας. Πιστεύω ότι εμπίπτει στο αντικείμενο της επιτροπής. Είναι ζήτημα όχι μόνο ιστορικού αλλά και επικαίρου χαρακτήρα γιατί επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση της χώρας».

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την κλήση ή μη του κ. Βαρουφάκη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: