Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε και την Γερμανία για κρυφή ατζέντα

Με νέα παρέμβαση του στα γερμανικά ΜΜΕ, αυτή τη φορά στην αγγλόφωνη έκδοση της Bild, o Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για κρυφή ατζέντα όσον αφορά την ελληνική κρίση, καθώς, όπως υποστηρίζει, με τα νέα μέτρα που προωθούνται, δεν πρόκειται να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος.

Παράλληλα θυμάται την πρώτη επίσκεψή του στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας το Φεβρουάριο του 2015, όταν ένας βοηθός του Β. Σόιμπλε τον είχε ρωτήσει “με ύφος παιχνιδιάρικο αλλά με υποβόσκουσα επιθετικότητα”: “Πότε θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω;”.

Ο Γ. Βαρουφάκης αμφισβητεί την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να πάρει πίσω τα χρήματα των φορολογουμένων της που δάνεισε στην Ελλάδα. “Μπορούν οι Γερμανοί πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους ότι έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή των χρημάτων ή υπάρχουν άλλες αδήλωτες προτεραιότητες;”

Στη συνέχεια ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρεται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί (αύξηση φορολογίας των επιχειρήσεων, αύξηση της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος, αύξηση του ΦΠΑ) και τονίζει ότι όλα αυτά διασφαλίζουν ότι “θα σκοτώσουν την αγελάδα του ιδιωτικού τομέα που πρέπει να παράγει το γάλα, αντί να φροντίσουν να παράγει περισσότερο γάλα”.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους αναγνώστες της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας, “δεδομένου ότι θα χρειαστούν δεκαετίες ανάκαμψης του ιδιωτικού τομέα για να πληρωθεί το χρέος προς την Γερμανία, πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν να πάρετε τα χρήματά σας πίσω;”.

“Εγώ δεν το πιστεύω. Το μόνο που διασφαλίζουν είναι περισσότερα λουκέτα στην αγορά σημειώνει και καταλήγει λέγοντας ότι υποπτεύεται πως υπάρχει μια άλλη, σιωπηλή ατζέντα”.

Action24.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: