Ο Βαρουφάκης επιτίθεται σε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, για τη στάση τους έναντι της ΕΕ εξαπολύει, με σημερινή δήλωσή του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, τονίζοντας: Γιατί οι βόρειες χώρες να δεχθούν κοινό χρέος όταν ακόμη ένα μνημόνιο, με νέα δάνεια από τον ESΜ ή αλλού, μπορεί να κάνει τη δουλειά;

Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι το ευρωομόλογο το τελείωσαν:

  • Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την Ελλάδα που επιστρέφει.
  • Ο κ. Τσίπρας που ζητωκραύγαζε ότι συναινετικά με την τρόικα μας έβγαλε από τα μνημόνια αφού είχε υπογράψει το 3ο και υπέγραφε το 4ο.
  • Οι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι θυσιάστηκαν να κρατήσουν τη χώρα όρθια δένοντάς την χειροπόδαρα με το 1ο και το 2ο μνημόνιο.

«Δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το βασικό», προσθέτει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και εξηγεί: «Ο Ολλανδός ή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ποτέ δεν θα δεχθούν το ευρωομόλογο όσο τους λένε οι «ηγέτες», το Μνημονιακό Τόξο, του Νότου πως τα Μνημόνια πέτυχαν!».

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, «στο ΜέΡΑ25, κομμάτι του αυθεντικά διεθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, λέμε κάτι απλό: Η ολιγαρχία της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας είναι, αν μη τι άλλο, κατά τι πιο ανήθικη, πιο διεφθαρμένη και χυδαιότερη από την ολιγαρχία του Βορρά».

«Την ώρα που το DiEM25 εργάζεται πυρετωδώς για ένα μέτωπο πανευρωπαϊκό εναντίον της ολιγαρχίας -χωρίς σύνορα- το ΜέΡΑ25 εργάζεται για ένα παλλαϊκό μέτωπο εναντίον του 5ου μνημόνιου που φέρνει το παραμύθι των Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεννηματά ότι, δήθεν, τα τέσσερα μνημόνιά τους έσωσαν την χώρα» καταλήγει, στη δήλωσή του, ο κ. Βαρουφάκης.

Πολιτική

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: