Ο Βαρουφάκης από αγαπημένο παιδί των media, μαύρο πρόβατο

Ο από αγαπημένο παιδί των media, μαύρο πρόβατο

Ο Βαρουφάκης από αγαπημένο παιδί των media, μαύρο πρόβατο
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν το… αγαπημένο παιδί ξένων εφημερίδων και καναλιών και όλοι παρακαλούσαν για μια δήλωση, ενώ αφιέρωναν σελίδες επί σελίδων για να παρουσιάσουν το προφίλ τους, τώρα πλέον έχει γίνει το μαύρο πρόβατο.

Πλέον τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, κυρίως στη Γερμανία και στη στολίζουν αναλόγως τον Έλληνα υπουργό και μάλιστα πολλές φορές φτάνουν στα όρια της προσβολής, θεωρώντας ότι θα καταφέρουν να τον αποδομήσουν. Άλλωστε αυτή την εντολή έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ και αυτή τη γραμμή ακολουθεί ο Φρανσουά Ολάντ.

Πλέον μιλούν για προβληματική προσωπικότητα, για αυθάδη άνθρωπο, για κάποιον που… ψάχνει δουλειά και γενικά αναζητούν τρόπους να μειώσουν τον υπουργό.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δει κανείς τι έγραφαν τα ξένα μέσα για τον Έλληνα υπουργό μέχρι πριν λίγες μέρες.

Για παράδειγμα η γερμανική Bild δημοσίευσε πριν λίγες μέρες ένα εγκωμιαστικό αφιέρωμα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη το οποίο είχε τίτλοΣαν μηχανή του .

Οι συνάδελφοί του στην Ευρωζώνη τον σιχαίνονται, οι τον αγαπούν. Αυτός είναι ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών έλεγε η Bild.

Ο Βαρουφάκης στον λάκκο με τα λιοντάρια ήταν ο τίτλος της ανταπόκρισης από τις Βρυξέλλες, στις οικονομικές σελίδες της συντηρητικής εφημερίδας Figaro.

Ο μαχητικός φαλακρός υπουργός που έχει γοητεύσει τα πλήθη στην Αθήνα, έφθασε στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας έλεγε ο ανταποκριτής.

Το πορτρέτο του Έλληνα τσάρου έκανε η αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ

Τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον Ατρόμητο αντίπαλο που προκαλεί την τρόικα, όπως είναι ο σχετικός τίτλος, παρουσιάζει ως Πρόσωπο της ημέρας στη σημερινή ειδική της στήλη η αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ.

Μάλιστα όταν η συνάντηση γνωριμίας του Γιάννη Βαρουφάκη με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο κυριαρχούσε στα σχόλια των γερμανικών εφημερίδων δεν υπήρχαν προσβλητικά σχόλια.

Ασυμβίβαστους χαρακτήριζε τους δύο πολιτικούς το περιοδικό Spiegel στην διαδικτυακή του έκδοση, σημειώνοντας ότι ήταν φιλικοί όσον αφορά τον τόνο και σκληροί ως προς την ουσία: Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και ο έλληνας ομόλογός του Βαρουφάκης δεν κατέληξαν σε συμφωνία κατά την πρώτη συνάντηση. Απέδωσαν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την κρίση.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: