Ο Τσίπρας δεν δέχεται κυβέρνηση ειδικού σκοπού – Τι θα κάνει με τους διαφωνούντες

Ο Τσίπρας δεν δέχεται κυβέρνηση ειδικού σκοπού   Τι θα κάνει με τους διαφωνούντες

Αφήνει τον χρόνο να καταπραΰνει τα μίση και τα πάθη ο Αλέξης , ο οποίος δεν σχεδιάζει εντός της ημέρας πολιτικές πρωτοβουλίες για να λύσει τους γόρδιους δεσμούς της εσωτερικής πολιτικής σκηνής.

Στον σχεδιασμό του Μαξίμου για σήμερα (και υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις) δεν περιλαμβάνονται ούτε ο ανασχηματισμός ούτε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η ημέρα θα ξεκινήσει με μία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Η προσοχή της στρέφεται στη του πρώτου νομοσχεδίου (που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 15 Ιουλίου) και την προετοιμασία του δεύτερου νομοσχεδίου (που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 22 Ιουλίου).

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει και η πολυαναμενόμενη Τσίπρα — Κωνσταντοπούλου, από την οποία μπορεί να δρομολογηθούν εξελίξεις στο προεδρείο της Βουλής.

Ωστόσο οι εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικές.

Το Μαξίμου δηλώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί «κυβέρνηση ειδικού σκοπού». Και ο δηλώνει στήριξη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό όσο δεν αλλάζει την σύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το πολιτικό σκεπτικό βάση του οποίου συγκροτήθηκε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ανεξάρτητοι θα ψηφίσουν τα μέτρα. Θα έχουμε το πρωτόγνωρο φαινόμενο κυβερνητικό κόμμα να μην ψηφίζει κυβερνητικά νομοσχέδια και να μένει στην κυβέρνηση και της αντιπολίτευσης να ψηφίζουν κυβερνητικά νομοσχέδια και να μένουν στην… αντιπολίτευση!

Το ίδιο σουρεαλιστική είναι η κατάσταση και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τέσσερις υπουργοί καταψήφισαν κυβερνητικό νομοσχέδιο και δεν ανασχηματίζονται μέχρι νεωτέρας.

Ο ένας δε από τους τέσσερις (ο Δημήτρης Στρατούλης) πρέπει να υπογράψει ως αρμόδιος υπουργός και το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα και περιλαμβάνει ασφαλιστικές ρυθμίσεις!

Βεβαίως τα σενάρια ανασχηματισμού υπάρχουν. Και φέρνουν σε ρόλο υπερυπουργού Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος είναι από εκείνους που ήθελαν να αποσαφηνιστούν οι εσωτερικές σχέσεις με την Αριστερή Πλατφόρμα καθώς δεν ήθελε «να κυβερνά με τον Καμμένο και να συγκυβερνά με τον Λαφαζάνη».

Για τα επίμαχα υπουργεία ακούγονται τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη στη θέση του Δημήτρη Στρατούλη. Θα αντικατασταθεί ακόμη ο Κώστας Ήσυχος στο Πεντάγωνο.

Η κ. Βαλαβάνη έχει παρακαταθήκη στο υπουργείο Οικονομικών που δεν ήταν το γνωστικό της αντικείμενο, την απόλυτα επιτυχημένη ρύθμιση των 100 δόσεων και την στήριξη των φορολογικών εσόδων. Για την οπτική της στα θέματα ανάπτυξης έχει γράψει το βιβλίο «Η αρπαγή της Ελλάδας» που αφορά το χρέος και τις ιδιωτικοποιήσεις και πως λεηλατήθηκε η δημόσια περιουσία μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις της Βουλής την περίοδο 2012 — 2015.

Για την θέση της προέδρου της Βουλής, η οποία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν παραιτείται, ακούγονται τα ονόματα του Δημήτρη Βίτσα και του Αλέξη Μητρόπουλου.

Πηγή: huffingtonpost

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: