Ο Στην Κέρκυρα βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτηςκ. Τιμόθεος για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων της νήσου Κερκύρας συμπαραστατούμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού.

Ακολούθως, και ώρα 11:00 μετείχε στα “βγάσματα“ του ιερού λειψάνου του αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος και της τοποθετήσεώς του στη θύρα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα.

Προηγουμένως, εψάλη η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο, της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, μετείχε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος, στο ως άνω Ιερό Προσκύνημα. Στην ακολουθία του Εσπερινού, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Την επομένη 12 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο ιερό προσκύνημα του αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ. Κυριακού, Άρτης κ. Καλλινίκου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: