Ο Σολτς προειδοποιεί τη Ρωσία για «συνέπειες» στον αγωγό Nord Stream-2 αν επιτεθεί στην Ουκρανία

«Η θέση μας είναι πολύ σαφής, θέλουμε το απαραβίαστο των συνόρων να γίνεται σεβαστό από όλους», είπε ο νέος καγκελάριος

Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς απείλησε σήμερα με πιθανές «συνέπειες» για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, στην περίπτωση μιας εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Η θέση μας είναι πολύ σαφής, θέλουμε το απαραβίαστο των συνόρων να γίνεται σεβαστό από όλους», είπε, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο αγωγός για να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία. «Όλοι καταλαβαίνουν ότι θα υπάρχουν συνέπειες αν δεν συμβεί αυτό, όμως το ζήτημα είναι να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι (τα σύνορα) θα παραμείνουν απαραβίαστα», πρόσθεσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Welt.

Νωρίτερα σήμερα, η Γαλλία, μετά τις ΗΠΑ, προειδοποίησε τη Ρωσία ότι θα υποστεί «στρατηγικές και μαζικές συνέπειες» εάν επιτεθεί στην Ουκρανία.

Οι δυτικές χώρες και το Κίεβο κατηγορούν τη Μόσχα ότι συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και άρματα στα σύνορα, ενόψει μιας εισβολής, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Ο Λευκός Οίκος δεν διευκρίνισε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στη βιντεοκλήση που είχε χθες με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, απείλησε τη Μόσχα με κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: