Ο Raf Simons είναι ο νέος Co-Creative Director του Οίκου Prada

Ο Βέλγος σχεδιαστής μόδας, Raf Simons, είναι ο νέος Co-Creative Director του Οίκου Μόδας Prada στο πλευρό της Miuccia Prada. Όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας, ο Raf Simons πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά τους στις 2 Απριλίου 2020, ενώ συμφωνήθηκε να σχεδιάζει μαζί με τη Miuccia τις γυναικείες και ανδρικές συλλογές του διάσημου brand.

«Πάντα με ενδιέφερε ο Οίκος Prada. Ανυπομονώ να δουλέψω με την κυρία Prada και την ομάδα της», δήλωσε ο Raf Simons με την ανακοίνωση των νέων του καθηκόντων. O 52χρονος Simons, ο οποίος θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να διατηρεί τη δική του ανδρική σειρά ρούχων, είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του brand που δεν ανήκει στην «οικογένεια» του Οίκου Prada και αναλαμβάνει μια τόσο σημαντική αρμοδιότητα στο label.

Η αλήθεια είναι πως το Prada Group πάντα έδειχνε μια ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Raf Simons. Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλους Οίκους Μόδας στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας- ανάμεσά τους οι Οίκοι Dior και Calvin Klein-, το 2005 του ανατέθηκε η καλλιτεχνική διεύθυνση του Jil Sander, ο οποίος τότε ανήκε στο Prada Group. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο σύζυγος της Miuccia και CEO του Prada Group, Patrizio Bertelli, δεν έχασε καθόλου χρόνο και τον πλησίασε το 2018, όταν αποχώρησε από τον Calvin Klein, με σκοπό να του προτείνει συνεργασία.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τη Miuccia και τους τελευταίους μήνες οι φήμες είχαν «φουντώσει» αναφέροντας ότι Simons και Prada ετοιμάζουν κάτι από κοινού. «Είχα μια συζήτηση με τη Miuccia σχετικά με τη δημιουργικότητα στη βιομηχανία της μόδας σήμερα. Αυτό με έφερε σε διάλογο με πολλούς δημιουργούς και όχι μόνο με την κυρία Prada. Πρέπει να ξαναδούμε λίγο το πώς η δημιουργικότητα μπορεί να εξελιχθεί με βάση τα σημερινά δεδομένα», είπε ο Simons με την αφορμή της ανακοίνωσης της νέας συνεργασίας.

Με τη σειρά της, η 71χρονη Miuccia Prada δήλωσε για τη νέα συνεργασία με τον Raf Simons: «Είμαι τρομερά χαρούμενη γι’ αυτήν τη νέα συνεργασία, θα περάσουμε φανταστικά… Συμπαθούμε πολύ ο ένας τον άλλον, αισθανόμαστε αμοιβαίο σεβασμό και περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό.  Όσο για τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ο ερχομός του Simons στον Οίκο Prada σηματοδοτεί τη συνταξιοδότησή μου, σας λέω ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μου αρέσει να δουλεύω και είμαι πολύ ενθουσιασμένη με τον νέο αέρα που φέρνει στην Prada ο Raf. Σας παρακαλώ, μη με κάνετε να νιώθω μεγαλύτερη από όσο είμαι».

Ο Raf Simons είναι ο νέος Co Creative Director του Οίκου Prada

Η νέα αυτή κατάσταση έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τον Raf Simons, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους σχεδιαστές, αλλά και για τη μόδα γενικότερα. Η Miuccia κληρονόμησε το label και κατάφερε με τους συνεργάτες της να το μετατρέψει σε μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του χώρου. Πρόκειται για έναν Οίκο που εδώ και χρόνια βλέπει τις πωλήσεις του μόνο να αυξάνονται και, παρόλο που υπήρχαν κάποιες φήμες για διαδοχή, στην πραγματικότητα κανείς δεν έβλεπε τον λόγο να αντικατασταθεί η Miuccia. Τελικά, φαίνεται ότι η έλευση του Raf Simons στην Prada θέλει να δώσει έναν αέρα ανανέωσης, χωρίς όμως να χαθεί και το «μαγικό άγγιγμα» της σχεδιάστριας, η οποία πλέον θα παίρνει από κοινού αποφάσεις με τον Raf Simons.

Το νέο σχεδιαστικό δίδυμο του Οίκου Prada αναμένεται να παρουσιάσει τη womenswear συλλογή του για τη σεζόν Spring/Summer 2021 στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το jewelry trend λατρεύουν οι celebrities

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: