Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έκλεισε 3 χρόνια γάμου με τον σύζυγό του και έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα

Τρία χρόνια γάμου κλείνει σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ, αφού μόλις το 2015 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον καλό του, τον αρχιτέκτονα Γκοτιέ Ντεστενέ, με συνέπεια να γίνει ο πρώτης ηγέτης κράτους της ΕΕ ο οποίος παντρεύτηκε άτομο του ίδιου φύλου.

Με αφορμή την επέτειό του, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός θέλησε να στείλει ένα μήνυμα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς κάτι το οποίο ο ίδιος θεωρεί δεδομένο στη χώρα του, σε άλλες όχι μόνο αμφισβητείται αλλά τιμωρείται και σκληρά.

«Σε περισσότερες από 70 χώρες δεν θα είχα τη δυνατότητα να γιορτάσω την τρίτη επέτειο του γάμου μου σήμερα, επειδή θα ήμουν στη φυλακή ή σε ακόμα χειρότερη κατάσταση», σχολίασε ο Μπετέλ στη δημόσια ανάρτησή του, η οποία συνοδευόταν από μια φωτογραφία στην οποία ο ίδιος πόζαρε χαμογελαστός αγκαλιά με τον σύζυγό του.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

In over 70 countries I wouldn’t be able to celebrate my third wedding anniversary 🎂today because I would be in jail or even worse. XB #EqualRights pic.twitter.com/MjYn4lwkTX

— Xavier Bettel (@Xavier_Bettel) May 15, 2018

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: