Ο πρώην σύντροφός μου με έκανε να νιώθω ότι δεν αξίζω. Πως θα μπω σε μια καινούργια σχέση μετά από μια τέτοια τραυματική εμπειρία;

Ο πρώην σύντροφός μου με έκανε να νιώθω ότι δεν αξίζω. Καταλαβαίνω με τη λογική το τι αξίζω αλλά υποσυνείδητα μου το έχει περάσει και το πιστεύω. Ότι κανείς δεν θα με κοιτάξει .Με έβριζε ολημερίς για το παρελθόν μου, γιατί είχα και σχέσεις εφήμερες και έχω πάει με 10 σeξουαλικούς συντρόφους πριν από εκείνον. Και έτυχε να ξέρει κάποιους από αυτούς, απλά γνωστοί.

Φοβάμαι μην γνωρίσω κάποιον πλέον και με χωρίσει για το παρελθόν, μην έχω πάλι τα ίδια προβλήματα. Πως να το αντιμετωπίσω χωρίς ψυχολόγο..δεν έχω την οικονομική δυνατότητα ούτε το χρόνο να πάω σε δωρεάν ψυχολόγο τις πρωινές ώρες.

Πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια γιατί πλέον απορρίπτω ότι υπάρχει και πάει να με πλησιάσει. Όντως δεν αξίζω να αγαπηθώ; Πραγματικά ήμουν πολύ σωστή στο δεσμό μας και το είπε και ο ίδιος στο χωρισμό και έκλαιγε, εκείνος που είχε πάει και με άλλες όταν ήταν μαζί μου, εκείνος που είχε κάνει τα διπλάσια από μένα και βάλε.

Στο ερώτημα σας απάντησε η Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Εφοσον νιώθετε ότι χρειάζεστε βοήθεια και η προσωπική σας προσπάθεια ή η συμπαράσταση του φιλικού περιβάλλοντος δεν αρκεί δώστε το χρόνο στον εαυτό σας να επισκεφτείτε ψυχολόγο και να πιστέψετε ακόμη περισσότερο στην αξια σας.

Είναι λογικό μετά από μια δύσκολη σχέση να εμπιστευτείτε πάλι το αντίθετο φύλο. Όμως σίγουρα μπορείτε να βρείτε το σύντροφο όπου θα έχετε την επικοινωνία που θέλετε.

Η ζωή εξάλλου είναι στο τώρα και όχι στο παρελθόν. Ο καθένας έχει το δικό του παρελθόν. Όταν όμως συναντιούνται δύο άνθρωποι σημασία έχει η δική τους σχέση που αναπτύσσεται στο παρόν. Αρχικά πιστέψτε πρώτα εσείς σε αυτό και θα βρείτε το σύντροφο που θα πιστεύει το ίδιο.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
Δράση Ψυχής
Κρίσσης 17, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 6947834889
email: sofiakouf.sk@gmail.com

https://www.facebook.com/drasipsyhis/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Είμαι με τον σύντροφο μου 2 , ωστόσο δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου, αλλά θέλει να το προσπαθήσει γιατί λέει το αξίζω και έχει κάνει σχέδια για το μέλλον μας. Τι να κάνω;

«Είμαι 63 και έχω νέα σχέση μα νιώθω ότι δεν αξίζω! Τι να κάνω;»

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: