Ο πρώην μού κάνει τη ζωή μαρτύριο: Τον φοβάμαι γιατί με απειλεί

Είχα σχέση 2 χρόνια περίπου με έναν άντρα 15 χρόνια μεγαλύτερο. Τον χώρισα πριν 2 μήνες γιατί μου ρήμαξε τη ζωή με τις ζήλιες και τις βρισιές.

Ωστόσο μέσα στη σχέση πριν ένα χρόνο με τράκαραν και μου έδωσε χρήματα από μόνος του για την επισκευή του αυτοκινήτου. Μου είπε να πάω δικαστικά και όταν γίνει το δικαστήριο να του τα δώσω.

Με συκοφαντεί παντού

Από τότε έχει γίνει η ζωή μου μαρτύριο. Με συκοφαντεί παντού από όταν χωρίσαμε και άρχισε να με απειλεί συνέχεια ότι θα έρθει στο σπίτι μου και στη δουλειά μου.

Γιατί όπως λέει, είναι τρελός και θα μου κάνει κακό. Μετά μου γράφει πως δεν τα πιστεύει γιατί με αγαπάει. Όταν του λέω συνέχεια να μην με ενοχλεί, αρχίζει πάλι της απειλές για τα λεφτά και να μην τον αναγκάσω να μου κάνει κακό.

Είμαι απεγνωσμένη

Τον φοβάμαι αλλά δεν έχει κανένα έγγραφο που να λέει πως του χρωστάω. Συνέχεια του λέω να περιμένει τη δική να αποζημιωθώ και να του τα δώσω. Είμαι απεγνωσμένη. Έτσι μου έρχεται να αυτοκτονήσω να ησυχάσω από αυτό το μαρτύριο.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ

Μετά από έναν χωρισμό οι άνθρωποι εκφράζουν έντονα συναισθήματα καθώς η απώλεια μιας σχέσης πονάει ή «χτυπάει» όπως θα λέγαμε τον εγωισμό μας. Αν καταλαβαίνω σωστά εσείς χωρίσατε τον σύντροφο σας και υποθέτω ότι εκείνος δεν ήθελε.

Δεν βλέπετε πρώτη φορά την επιθετικότητά του

Κάποτε σας δάνεισε αυτά τα χρήματα για να δείξει καλή θέληση πιστεύοντας ότι ίσως έτσι θα σας κερδίσει πίσω. Φαντάζομαι ότι τον επιθετικό του εαυτό δεν τον βλέπετε πρώτη φορά καθώς λέτε ότι και κατά τη διάρκεια της σχέσης σας σάς μιλούσε άσχημα και σας ζήλευε.

Δε θα έπρεπε λοιπόν η τωρινή του συμπεριφορά να σας ξαφνιάζει ή τρομάζει τόσο πολύ. Επ’ ουδενί δε αυτό το περιστατικό δεν είναι αντάξιο για να φτάσετε όπως λέτε να αφαιρέσετε τη ζωή σας.

Να του εξηγήσετε ότι κάποτε τον αγαπήσατε

Ο πρώην σύντροφος σας δε σας κυνηγάει για τα χρήματα. Τα χρήματα είναι το μόνο που σας συνδέει ακόμα με εκείνον. Απλά το χρησιμοποιεί αυτό μία με το καλό και μία με φόβο για να μπορέσει να είναι ακόμα κοντά σας μήπως και καταφέρει να σας ξανακερδίσει.

Θεωρώ ότι το πιο ώριμο που έχετε να κάνετε είναι να του ζητήσετε με ηρεμία να βρεθείτε κάπου έξω και να του εξηγήσετε ότι κάποτε τον αγαπήσατε αλλά ότι αυτή η σχέση ήταν πια πολύ δύσκολη για εσάς λόγω της συμπεριφοράς του.

Δείξτε του τις προθέσεις σας

Τον ευχαριστείτε που σας βοήθησε σε μία δύσκολη στιγμή αλλά αυτό δε μπορεί να σας ξαναφέρει κοντά. Πείτε του ότι δεν θέλετε να έχετε κακή σχέση μαζί του και ότι είναι κρίμα να βρίσκεστε σε μία μόνιμη μάχη που ούτε εσάς αλλά ούτε κι εκείνον ωφελεί κάπου.

Το μόνο που προκαλεί, είναι ένταση και νεύρα χωρίς να αλλάζει κάτι όσον αφορά την παλιά σας σχέση. Διαβεβαιώστε τον ότι έχετε κάθε πρόθεση να του επιστρέψετε τα χρήματα του μόλις πάρετε την αποζημίωση σας. Με αυτό τον τρόπο θα αναγνωρίσετε την ένταση και ενόχλησή του και θα του δείξετε τις καλές σας προθέσεις.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ελεύθερη σχέση: Γιατί οι γυναίκες θέλουν αγκαλιά και οι άνδρες όχι;

Σιωπή και σύντροφος: Μήπως είναι ο αργός «δολοφόνος» στη σχέση;

Σχέση με μεγαλύτερο: Εγώ 30, αυτός 51 – Αποφασίσαμε να παντρευτούμε αλλά…

Το αγόρι μου πάει φαντάρος: Πώς θα αντέξει η σχέση;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: