Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι μπαίνει και αυτός στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών

Ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, κατέθεσε την Τρίτη τα χαρτιά της υποψηφιότητας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Το 2016 ήταν ένας από τους διεκδικητές του χρίσματος που επισκίασε μάλλον εύκολα ο Ντόναλντ Τραμπ. Η υποψηφιότητα του Κρίστι είναι μια άτυπη ρεβάνς, γράφουν οι New York Times, που διευρύνει το το πεδίο των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Κρίστι, που είναι 60 ετών, έχει αναλάβει τον ρόλο του πιο πρόθυμου να επιτεθεί τόσο στον Τραμπ, όσο και στον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση στα γκάλοπ, αν και υπολείπεται του Τραμπ.

Τυπικά ο Κρίστι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του σε μια εκδήλωση στο Νιου Χάμσαϊρ το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα, ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα).

Ωστόσο έχει ήδη αρχίσει να επιτίθεται στον Τραμπ με βάση τις πολιτικές του πρώην προέδρου, δηλαδή ότι έδωσε μια σειρά υποσχέσεων που δεν τήρησε ποτέ. Αυτό είναι κάτι που έχουν αποφύγει οι άλλοι υποψήφιοι που δεν αναφέρονται ευθέως στον Τραμπ.

Μεταξύ άλλων ο Κρίστι έχει πει ότι ο πρώην πρόεδρος πέρασε τα όρια με τις ενέργειές του που οδήγησαν το πλήθος των τραμπικών να επιτεθεί στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: