Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί μετά τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών — Στο αεροδρόμιο του αρνήθηκαν την πρόσβαση σε αίθουσα VIP

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, ο οποίος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα την Τρίτη είχε γίνει γνωστό ότι σχεδίαζε να φύγει με πλοίο, αφού στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο φέρονται να τον απώθησαν με ταπεινωτικό τρόπο. Ένα πολεμικό πλοίο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αρχηγού του κράτους το Σάββατο από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πολιορκούσαν διαδηλωτές, στο λιμάνι του Τρινκομάλε, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι των υπηρεσιών μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο αρνήθηκαν στον Ρατζαπάξα την πρόσβαση στην αίθουσα VIP προκειμένου να του σφραγίσουν το διαβατήριό του, καθώς ο ίδιος ήθελε να αποφύγει έναν τερματικό σταθμό ανοικτό στο κοινό, φοβούμενος την αντίδραση του κόσμου.

Ο πρόεδρος και η σύζυγός του πέρασαν την προηγούμενη νύχτα σε στρατιωτική βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, αφού έχασαν τέσσερις πτήσεις που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: