Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Το πρωί της Δευτέρας ξεκινά η υπουργική σύνοδος στο Ζάππειο – Συμμετέχουν συνολικά δέκα κράτη που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς: η Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού 

Με την κήρυξη των εργασιών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με χαιρετισμό του πρωθυπουργού αρχίζει το πρωί της Δευτέρας, στις 9:00, στο Ζάππειο Μέγαρο, η πρώτη υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών. 

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν δέκα κράτη που εκπροσωπούν μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων αφενός σχετικά με το ρόλο του πολιτισμού, ως παράγοντα ήπιας ισχύος και αφετέρου σχετικά με την αποτελεσματική προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασιών με σκοπό την αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς. 

Οι εργασίες του φόρουμ θα ολοκληρωθούν με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου των συμμετεχόντων στις 15:15. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει ξενάγηση των επισήμων στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα παρατεθεί δείπνο στο εστιατόριο του Μουσείου. 

Στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, που πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών, συμμετέχουν συνολικά δέκα κράτη που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς: η Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού. 

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: