Ο  Πρόεδρος Σ.Ο.Α.Α. κ.Μάριος Ηλιόπουλος ζητά διαφάνεια και διαχειριστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας

Επιστολή προς τον  Πρόεδρο και  τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής έστειλε ο  Πρόεδρος Σ.Ο.Α.Α. κ.Μάριος Ηλιόπουλος . Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη  καθώς επίσης και στον  Γ.Γ.Α. κ. Μαυρωτά

 Ολόκληρη η επιστολή

Αξιότιμοι κύριοι,

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στις δύο πλευρές που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί στις τάξεις της προσωρινής  Διοικούσας Επιτροπής της Ο.Μ.Α.Ε.. Παράλληλα ενημερωθήκαμε και για ορισμένες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, οι οποίες μοιάζουν εκτός του πνεύματος συνεργασίας με στόχο το κοινό όφελος, αλλά και εκτός λογικής.

Καταγγελίες όπως οι αλλαγές κλειδαριών εν κρυπτώ και οι επισκέψεις μελών του έκπτωτου Δ.Σ. της ΟΜΑΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, είναι αν μη τι άλλο σοβαρές, με σοβαρότερο όλων ωστόσο το ζήτημα των οικονομικών στοιχείων. Θεωρούμε αδιανόητο το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, να μην γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα με βάση τα οποία θα κληθεί να διοικήσει. Είναι ανήθικο, παράνομο και καταχρηστικό. Αποτελεί δε, τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας και τη σωστή διαχείριση των θεμάτων που αφορούν τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα οποία θέτουμε για μια ακόμη φορά δημόσια, ως πρώτη προτεραιότητα για τους Έλληνες αγωνιζόμενους.

Εφόσον τα καταγγελόμενα ευσταθούν και αποτελούν πραγματικότητα, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας και τονίζουμε πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να φέρεται με αυτόν τον τρόπο, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον ενός χώρου ο οποίος αθλητικά αλλά και κοινωνικά είναι ιδιαιτέρως σημαντικός.

Θεωρούμε πως με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά κυρίως ηθικά, είναι υποχρέωσή σας ως προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, αποτελούμενη μάλιστα από ενεργούς ανθρώπους του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, να δημιουργήσετε τις συνθήκες για όσο το δυνατόν περισσότερο, ομαλή και διαφανή διοικητική μετάβαση της Ομοσπονδίας.

Με βάση τα παραπάνω αναμένουμε το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 από την Εξελεγκτική Επιτροπή να συντάξει λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας τον οποίο και να καταθέσει στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή προκειμένου να λάβουν γνώση και οι υποψήφιοι για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την οικονομική κατάσταση της ΟΜΑΕ. Δεδομένης της παραίτησης της Εξελεγκτικής Επιτροπής αναμένουμε από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση αυτής, προς την ομαλή διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών.

Παράλληλα θα πρέπει να συνταχθεί αναλυτική κατάσταση των Σωματείων που δικαιούνται σύμφωνα με την νομοθεσία, να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές / αρχαιρεσίες.

Άλλως σας ενημερώνουμε πως θα προβούμε σε κάθε ενέργεια ώστε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των αγωνιζομένων και κυρίως την υπόσταση και το κύρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.Αναμένοντας τις δέουσες και άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση-Μάριος Ηλιόπουλος-Πρόεδρος Σ.Ο.Α.Α.

Ο  Πρόεδρος Σ.Ο.Α.Α. κ.Μάριος Ηλιόπουλος ζητά διαφάνεια και διαχειριστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: