Ο πρίγκιπας Άντριου δάκρυσε όταν ο Κάρολος του είπε πως δεν θα επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα

Ο πρίγκιπας Άντριου «στενοχωρήθηκε» και «δάκρυσε» όταν ο αδερφός του Κάρολος, ως πρίγκιπας της Ουαλίας, του ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στα βασιλικά του καθήκοντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Mail on Sunday» οι ελπίδες του Δούκα της Υόρκης να επιστρέψει στη δημόσια ζωή εξανεμίστηκαν σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον μεγαλύτερο αδελφό του, την οποία ένας ειδικός περιέγραψε ως «πολύ συναισθηματική και εξαιρετικά φορτισμένη».

Η απόφαση αυτή τους έφερε μεγάλη ανησυχία κυρίως σε θέματα που αφορούσαν την ευημερία του.

Ο Άντριου λέγεται ότι «αιφνιδιάστηκε» από το αποτέλεσμα της ιδιωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Birkhall του Καρόλου στη Σκωτία, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο της βασίλισσας.

Πιστεύει ότι θα μπορούσε να «έχει ακόμη αξία» ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, παρά τη σχέση του με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν. Μάλιστα ο ίδιος ασκούσε επανειλημμένως έντονες πιέσεις για να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Οι ελπίδες του σύμφωνα με το δημοσίευμα φαίνεται πως χάθηκαν οριστικά μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που έγινε νωρίς το πρωί και στην οποία συμμετείχαν μόνο τα δύο αδέλφια.

Αιφνιδιάστηκε ο Άντριου
«Ο Άντριου αιφνιδιάστηκε», είπε πηγή του παλατιού για να συνεχίσει: «Είναι απίστευτα στεναχωρημένος. Πάντα πίστευε ότι υπήρχε τρόπος να επιστρέψει».

«Ο Άντριου ήταν εξαιρετικά δεμένος με τη βασίλισσα και προσπάθησε να θέσει το θέμα της επιστροφής του στη δημόσια ζωή πολλές φορές μαζί της», δήλωσε η ίδια πηγή. «Σε ορισμένες περιπτώσεις έλεγε ελαφρώς διαλλακτικά πράγματα, αλλά τις περισσότερες φορές άλλαζε αμέσως θέμα για να αποφύγει να μιλήσει γι’ αυτό».

Γίνεται κατανοητό ότι τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη της βασιλικής οικογένειας είχαν θεωρήσει ότι το θέμα είχε διευθετηθεί — ότι δεν υπήρχε τρόπος επιστροφής. Ωστόσο, ο Άντριου δεν είχε συμβιβαστεί με αυτή την εξέλιξη.

«Όσο αφελές κι αν ακούγεται, είχε πάντα ελπίδες να ανακτήσει τη θέση του ως ανώτερος βασιλικός», συνέχισε η πηγή. «Στη συνάντηση, ο Κάρολος του είπε ότι μπορεί να φύγει και να έχει μια καλή ζωή, μια ωραία ζωή, αλλά ότι η δημόσια ζωή του ως βασιλικός έχει τελειώσει. Του είπαν: “Πρέπει να το αποδεχτείς αυτό”».

Το κλίμα για εκείνον είναι βαρύ καθώς όπως διέρρευσε δεν του επετράπη να φορέσει τη στρατιωτική στολή στην κηδεία της μητέρας του κάτι που τον έκανε να ξεσπάσει σε κλάματα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: