Ο πραγματικός παγκόσμιος χάρτης μετανάστευσης!! (Photo)

Ο πραγματικός παγκόσμιος χάρτης μετανάστευσης!! (Photo)

Ο πραγματικός παγκόσμιος χάρτης μετανάστευσης!! (Photo)

Ενώ ο πόλεμος στην Συρία βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο, το Ισλαμικό Κράτος απλώνει την σκιά του σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα της Μέσης Ανατολής, ο πόλεμος στο Σουδάν μαίνεται και η αναταραχές στην Ερυθραία ή αλλιώς Βόρεια Κορέα της Αφρικής συνεχίζονται, ορδές προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν τις εστίες τους για ένα καλύτερο αύριο.

Ο πραγματικός παγκόσμιος χάρτης μετανάστευσης!! (Photo)

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει τον αριθμό των αιτημάτων ασύλου που γίνονται σε κάθε μία από τις 28 χώρες της Ε.Ε., όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί έως και τον Ιούνιο.

Η Γερμανία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων ασύλου, σχεδόν διπλάσιου από αυτόν της δεύτερης Ουγγαρίας.

Το Βερολίνο αναμένει 800.000 πρόσφυγες φέτος, ενώ παρά το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία πιστεύεται ότι… έχει πλημμυριστεί από πρόσφυγες που επιθυμούν να φτάσουν στο έδαφός της και οι πολιτικοί της ψέγουν την Ε.Ε. για την μεταναστευτική της πολιτική, απειλώντας να κλείσουν τα σύνορά τους, τα αιτήματα για άσυλο στην χώρα είναι μόλις στο 1/3 των αντίστοιχων στην Γερμανία, στο ίδιο ύψος με αυτά στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τον χάρτη των Financial Times η Σουηδία έχει 5,7 αιτήματα για άσυλο για κάθε 100.000 κατοίκους ενώ η Μεγάλη Βρετανία έχει 0,5 αιτήματα για κάθε 100.000 κατοίκους. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 1,1 αιτήματα για κάθε 100.000 κατοίκους.

Η Γερμανία και η Γαλλία ζητούν από την Ε.Ε. να αλλάξει τους νόμους στο μεταναστευτικό, κάνοντας πιο δίκαιη την κατανομή των προσφύγων.

Η Ελλάδα έχει από τους μικρότερους αριθμούς αιτήματος ασύλου, μόλις στα 1.120, ενώ αντίστοιχα 5.335 είναι στην Ιταλία, 5.600 στην Γαλλία, 35.455 στην Γερμανία, 16,588 αιτήματα στην Ουγγαρία, 3.075 στην Μεγάλη Βρετανία, 3.085 στην Ολλανδία, 2.895 στο Βέλγιο.

Δέκα είναι τα αιτήματα ασύλου στην Λιθουανία, το Λιχτενστάιν, την Σλοβενία και την Σλοβακία, ενώ 25 είναι τα αιτήματα στην Εσθονία και 50 στην Λετονία.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: