Ο Πούτιν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του στην Κόκκινη Πλατεία – Γιατί "κόπηκε" η χαμηλή πτήση του Doomsday;

Διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις πολλών διεθνών ΜΜΕ, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε αξιολόγηση της επιχείρησης στην  Ουκρανία ούτε αποκάλυψε τις προθέσεις του — «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας» ισχυρίστηκε, και αναφέρθηκε στις απώλειες των ρωσικών δυνάμεων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικαλέστηκε σήμερα τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον στρατό του να νικήσει στην Ουκρανία.

Απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία για την 77η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Πούτιν καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας και επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει να δικαιολογήσει την εισβολή του –ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

Ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί «η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου». Απευθύνθηκε απευθείας στους στρατιώτες που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει δεσμευθεί να «απελευθερώσει» από το Κίεβο.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjv0v707iw09)

«Η υπεράσπιση της Πατρίδας, όταν αποφασίζεται η μοίρα της, ήταν ανέκαθεν ιερή», δήλωσε. «Σήμερα πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της Ρωσίας, για την πατρίδα μας».

Η 11λεπτη ομιλία του Πούτιν κατά την 75η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν περιλάμβανε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου ούτε κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση. Διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις πολλών διεθνών μέσων, ο Ρώσος πρόεδρος περιορίστηκε σε μία ακόμη επίθεση κατά της Δύσης,  παρουσιάζοντας την εισβολή στην Ουκρανία ως απόλυτα δικαιολογημένη απάντηση  στις ενέργειες του ΝΑΤΟ.

«Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας»

Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του κατά την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, ενώ η Δύση δεν ήθελε να εισακούσει τη Ρωσία, δήλωσε ο Πούτιν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση.

Επιπλέον, ο Ρώσος ηγέτης είπε για τους εθελοντές και τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας ότι πολεμούν για την πατρίδα τους. «Πολεμάτε για την Πατρίδα σας, για το μέλλον της», δήλωσε ο Πούτιν στην ομιλία του και συμπλήρωσε: «Ο θάνατος κάθε στρατιώτη και αξιωματικού είναι επώδυνος για εμάς». «Το κράτος θα κάνει τα πάντα για να φροντίσει αυτές τις οικογένειες». Ο Πούτιν ολοκλήρωσε την ομιλία του φωνάζοντας στους συγκεντρωμένους στρατιώτες: «Για τη Ρωσία, Για τη Νίκη, Ζήτω!».

«Κόπηκαν» οι αεροπορικές επιδείξεις των μαχητικών και του αεροπλάνου Doomsday

Ερωτηματικά προκαλεί το γενονός ότι η προγραμματισμένη χαμηλή πτήση μαχητικών αεροσκαφών — μεταξύ των οποίων και το αεροσκάφος Doomsday — δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, παρότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί αρκετές πρόβες.

Το θηριώδες Ιλιούσιν Il-80, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για να επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο να συνεχίσει να διοικεί τη χώρα από τον αέρα, στην περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου, δεν έκανε τελικά χαμηλή πτήση πάνω από την παρέλαση, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με την Daily Mail, ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω κακοκαιρίας, ωστόσο «υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να οφείλεται σε φόβους ενδεχόμενης επίθεσης».

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι και η παρέλαση των στρατιωτικων οχημάτων ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες χρονιές. «Συμμετείχαν κατά 1/3 λιγότερα οχήματα από το 2020, αφού η Ρωσία έχει δεσμεύσει — και χάσει — μεγάλο μέρος των χερσαίων δυνάμεών της στην Ουκρανία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι εικόνες από την Κόκκινη Πλατεία προκάλεσαν φέτος ανατριχίλα και δυσάρεστους συνειρμούς, καθώς ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις αγριότητες στην Ουκρανία, ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές και σκορπώντας τον θάνατο και την απόγνωση.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: