Ο Πούτιν γιορτάζει την Ημέρα Ενότητας της Ρωσίας στην Κριμαία προκαλώντας την αντίδραση της Ουκρανίας – Δείτε βίντεο

Μιλώντας από τη Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο Πούτιν είπε ότι η Κριμαία «είναι τώρα για πάντα με τη Ρωσία» — Την Ημέρα Εθνικής Ενότητας, στις 4 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο αφιερωμένο στην 100ή επέτειο από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου

Έντονες αντιδράσεις στην Ουκρανία προκάλεσε η απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να γιορτάσει για ακόμα μια χρονιά την Ημέρα Εθνικής Ενότητας της Ρωσίας στην προσαρτημένη Κριμαία.

Μιλώντας από τη Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο Πούτιν είπε ότι η Κριμαία «είναι τώρα για πάντα με τη Ρωσία».

«Η χώρα μας έχει ανακτήσει την ιστορική της ενότητα, μια ζωντανή, άρρηκτη σύνδεση γίνεται ιδιαίτερα αισθητή, φυσικά, εδώ στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία. Τώρα είναι για πάντα με τη Ρωσία, γιατί αυτή είναι η κυρίαρχη, ελεύθερη και απαράβατη, ακλόνητη βούληση του λαού όλου του λαού μας. «Το συγκρότημα μνημείων στη Σεβαστούπολη χρησιμεύει ως ένδειξη ότι η Ρωσία θυμάται και αγαπά όλους τους γιους και τις κόρες που είναι πιστοί σε αυτήν, ανεξάρτητα από την πλευρά των οδοφραγμάτων που βρίσκονται», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Την Ημέρα Εθνικής Ενότητας, στις 4 Νοεμβρίου, ο Πούτιν κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο αφιερωμένο στην 100ή επέτειο από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου.


Η Ουκρανία, από την οποία η Ρωσία κατέλαβε τη χερσόνησο το 2014, καταδίκασε την επίσκεψη ως «κατάφωρη παραβίαση της ουκρανικής κυριαρχίας» και του διεθνούς δικαίου.

Η Ημέρα Εθνικής Ενότητας είναι μια επίσημη αργία που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Πούτιν το 2004 για να αντικαταστήσει την Ημέρα της Κομμουνιστικής Οκτωβριανής Επανάστασης, όταν τανκς, πύραυλοι και στρατεύματα παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Η προσάρτηση της Κριμαίας προκάλεσε διεθνή καταδίκη και κυρώσεις κατά της Μόσχας, αλλά παρείχε σημαντική ώθηση στην εγχώρια δημοτικότητα του Πούτιν και έχει εξοργίσει την Ουκρανία με μια σειρά επισκέψεων τα τελευταία επτά χρόνια.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: