Ο «περίπατος» του Μονεγάσκου στην Αυστραλία- Νίκη Leclerc και καταστροφή για Verstappen

Διψασμένοι για F1 –μετά από δύο χρόνια απουσίας- οι Αυστραλοί όλο το τριήμερο είχαν κατακλύσει την πίστα. Για πρώτη φορά κόπηκαν τόσα πολλά εισιτήρια. Υπολογίζεται ότι έφθασαν τα 411.000 εισιτήρια. Και φυσικά χιλιάδες άλλοι Αυστραλιανοί βρέθηκαν στο Grand Prix στις ελεύθερες θέσεις του Albert Park.

Για ακόμη έναν αγώνα ο εντυπωσιακός Charles Leclerc κέρδισε το πρώτο σκαλί στο βάθρο των νικητών. Για 2η φορά φέτος, στην Αυστραλία ο Μονεγάσκος αφού κέρδισε την Pole Position κράτησε την πρωτοπορία του χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από τον Verstappen. Μάλιστα όταν ο Ολλανδός εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα ο Leclerc έκανε το δικό του ξέγνοιαστο περίπατο στην πίστα του Albert Park .

Μετά την εγκατάλειψη Verstappen στην 2η θέση βρέθηκε ο «ομόσταυλός» Sergio Perez που πήρε πολυτιμους βαθμούς και στην 3η θέση ο George Russel. Είναι η πρώτη φορά που ο Βρετανός ανεβαίνει στο βάθρο με την ομάδα της Mercedes. Ο  Hamilton τερμάτισε στην 4η θέση. ‘Έτσι η  Mercedes με το 3-4 (Russel-Hamilton) κερδίζει τους περισσότερους βαθμούς σαν ομάδα.

Μεγάλος άτυχος ο Alonso ο οποίος «έμεινε» από υδραυλικά . Άτυχος και ο Sainz ο οποίος στον πρώτο γύρο για να αποφύγει μια πλάγια επαφή βρέθηκε στις αμμοπαγίδες και εκεί με τα σκληρά ελαστικά που φορούσε κόλλησε και εγκατέλειψε.

Το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε στον 6ο γύρο και ο αγώνας ξεκίνησε με τον Μονεγάσκο να ανοίγει εντυπωσιακά τη διαφορά του από τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull.

Ο Sebastian Vettel και πάλι άτυχος. Καθαρά όμως δικό του το λάθος. Πάτησε στα κέρμπ, έχασε την πρόσφυση και κατέληξε στις μπαριέρες. Και πάλι είχαμε Safety Car μεχρι τον 26ο γύρο.

Στον 38ο γύρο δυστυχώς ο Max Verstappen εγκατέλειψε λίγο πριν πάρει φωτιά το μονοθέσιο του. Από εκεί και πέρα χάθηκε τον ενδιαφέρον για τον Leclerc που συνέχισε έναν περίπατο μέχρι την καρό σημαία.

Ο «περίπατος» του Μονεγάσκου στην Αυστραλία- Νίκη Leclerc και καταστροφή για Verstappen gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: