Ο πατέρας μου δε θα εγκαταλείψει ποτέ το πλοίο, δήλωσε η κόρη του 62χρονου καπετάνιου…Τι συμβαίνει στη πραγματικότητα..;

Ο πατέρας μου δε θα εγκαταλείψει ποτέ το πλοίο, δήλωσε η κόρη του 62χρονου καπετάνιου...Τι συμβαίνει στη πραγματικότητα..;

Ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η δραματική επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του Norman Atlantic που τυλίχτηκε στις φλόγες και έμεινε ακυβέρνητο, ο 62χρονος καπετάνιος, Αρτζίλιο Τζακομάτζι…
παραμένει στο πλοίο.

Παρότι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον πλοίαρχο να έχει εγκαταλείψει το πλοίο και να έχει μεταφερθεί τραυματίας σε νοσοκομείο του Μπρίντιζι, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Η σύγχυση προκλήθηκε έπειτα από δημοσίευμα ιταλικής ιστοσελίδας που αναφέρθηκε εσφαλμένα στο πρόσωπο του πλοιάρχου, συγχέοντας τον Τζακομάτζι με τον επικεφαλής της επιχείρησης Ρικάρντο Ριτζότο.

Παρ’όλα αυτά, ο Ριτζότο πέραν του ότι δεν είναι ο πλοίαρχος του Norman Atlantic, δεν έχει τραυματιστεί και επιβεβαιώνει πως η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχίσει μέχρι όλοι οι επιβαίνοντες διασωθούν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις της κόρης του Τζακομάτζι, ο πατέρας της δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο.

Η Τζούλια Τζακομάτζι δήλωσε: «Δε βλέπουμε την ώρα να τον αγκαλιάσουμε και πάλι. Είναι δύσκολες στιγμές για την οικογένειά μας, αλλά είμαι σίγουρη ότι ο πατέρας μου κάνει τα πάντα για να διασωθούν οι επιβαίνοντες και το πλήρωμα».

Ανήσυχη αλλά υπερήφανη για τον πατέρα της, η Τζούλια Τζακομάτζι πρόσθεσε πως ο πατέρας της είναι έμπειρος πλοίαρχος και τόνισε: «Ο πατέρας μου δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ το πλοίο».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του πατέρα της και εξέφρασε την ελπίδα ότι η περιπέτεια θα λήξει σύντομα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στην Corriere della Sera η σύζυγος του καπετάνιου δήλωσε πως δε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, επισημαίνοντας: «Αγχωνόμαστε πολύ, είμαστε με την κόρη μου μαζί και βρισκόμαστε μπροστά στην τηλεόραση, περιμένοντας νεότερα, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Κανείς δε μας έχει ενημερώσει».

Η Πάολα Τζακομάτζι πρόσθεσε ότι ο άνδρας της είναι αφοσιωμένος στο έργο του, ενώ έχει εμπειρία 21 ετών «ακόμα και στον αρκτικό κύκλο».

«Έχει αντιμετωπίσει πολλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ήταν εκείνος που βοήθησε στη ρυμούλκηση ενός πλοίου που αντιμετώπιζε δυσκολία παλαιότερα», συμπλήρωσε η γυναίκα.

«Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Έμαθα αυτό που συνέβαινε χάρη σε έναν γείτονα. Χτύπησε την πόρτα και μου είπε αν ήξερα τι είχε συμβεί. Τηλεφώνησα με την πλοιοκτήτρια εταιρία αλλά και εκείνοι περιμένουν νεότερα. Αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι να επιλυθεί το ζήτημα», τόνισε η σύζυγος του Τζακομάτζι.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: