Ο Πανούσης δεν κινδυνεύει, διαμηνύει ο Τόσκας

Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω μέχρι να  αποκαλυφθεί η αλήθεια δείχνει ο πρώην αναπληρωτής  υπουργός  Προστασίας του Πολίτη κ.  Γιάννης Πανούσης.

Το στίγμα των επιλογών και των επόμενων κινήσεων προσδιόρισε μάλιστα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook γράφοντας χαρακτηριστικά «Υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις που η αίσθηση του Χρέους σε δυναμώνει για να υπερβείς ανθρώπινα συναισθήματα φόβου και κινδύνου (προσωπικών και οικογενειακών).Αυτό βιώνω και αυτά πράττω τώρα». Στο μήνυμα αυτό, γίνεται φανερό ότι ο πρώην υπουργός ανησυχεί και φοβάται όμως δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει. 

Ο φάκελος που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Πανούσης  περιλαμβάνει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ μεταξύ κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικού προσώπου των Πυρήνων της Φωτιάς οι οποίες χρονολογούνται το τετράμηνο από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές και πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ, όπως επίσης και στοιχεία από επισκέψεις στις φυλακές συγκεκριμένων προσώπων με καταδικασμένα μέλη οργανώσεων για τρομοκρατική δράση.  Μάλιστα, κάποιοι από τους συνομιλητές παρουσιάζονταν και ως σύμβουλοι του υπουργού Δικαιοσύνης δεχόμενοι από τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς σκληρότατα κριτική και παρατηρήσεις γιατί δεν υλοποιήθηκαν αυτά που είχαν δεσμευθεί προεκλογικά να κάνουν για τις φυλακές, τις μεταγωγές και φυσικά τις αποφυλακίσεις τους. Ως απάντηση, σύμφωνα πάντα με τα όσα στοιχεία φέρεται να κατέθεσε ο κ. Πανούσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζαν ως υπαίτιο και τροχοπέδη στα σχέδια τους τον τότε αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον οποίο μάλιστα αποκαλούσαν «υπερυπουργό» λέγοντας χαρακτηριστικά «ο υπερυπουργός, δεν είναι δικός μας και δημιουργεί προβλήματα…». 

Σύμφωνα με τα όσα υπάρχουν στο φάκελο που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία  Ευτέρπη Γκουτζαμάνη  ο κ. Πανούσης φέρεται να είχε αναφέρει στον κ. Παρασκευόπουλο τη δραστηριότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρουσιαζόταν ως σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης και είχε επαφές  με τους Πυρήνες της Φωτιάς. 

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα με τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό κ. Νίκο Τόσκα να δηλώνει πως ο κ. Πανούσης δεν κινδυνεύει.  Ωστόσο, δίνουν ιδιαίτερη σημασία για τα όσα κατέθεσε ο πρώην υπουργός στην εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου. Και αυτό γιατί  φέρεται να έδωσε στοιχεία για την έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που αφορά σε κυκλώματα παράνομης διακίνησης και μετακίνησης μεταναστών στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: