Ο Παναγιώτης Ρουστέμης κέρδισε τη δύσκολη κατηγορία των 600 κ.εκ  στο «EKO Racing Dirt Games»

Οι μεγάλες μάχες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Crosscar «EKO Racing Dirt Games» έγιναν στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όπου επτά οδηγοί διεκδίκησαν μια θέση στο βάθρο.

Στα τέσσερα  περάσματα, τρείς οδηγοί έκαναν τον ταχύτερο γύρο. Τελικά οι λεπτομέρειες ανέδειξαν τον νικητή που στη δύσκολη κατηγορία των 600 κ.εκ ήταν ο Παναγιώτης Ρουστέμης (Planet Kart Cross K3). Ο Ρουστέμης που σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού , στο τέλος κινήθηκε καλύτερα και δικαιολογημένα κέρδισε τον αγώνα.

Πίσω του στη 2η θέση ήταν ο Νώντας Καρανικόλας (La Base RX01). Στην αρχή είχε ένα μηχανικό πρόβλημα αλλά το αντιμετώπισε στο πρώτο πέρασμα  και κατάφερε να πετύχει και δύο ταχύτερους χρόνους. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), ο οποίος έβαλε γερές βάσεις για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος.

Ο νεαρός οδηγός κέρδισε το έπαθλο των ιδιωτών, την ώρα που στη δεύτερη θέση των ιδιωτών (και τέταρτη των 600 κ.εκ.) τερμάτισε ο Γιάννης Ρέγγος (Kosvar) και στην τρίτη ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Sport).

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. ο Μπάμπης Γαζετάς  (Speedcar Xtrem) δεν αγχώθηκε. Κέρδισε άνετα και τα τέσσερα περάσματα αφού τόσο ο Μάριος Κωνσταντάκος όσο και ο Πάνος Κωνσταντάκος (Semog Bravo) αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα και εγκατέλειψαν.

Στην Open, οι τρεις θέσεις του βάθρου πήγαν διαδοχικά στους Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (SR Crosscar), Βασίλη Πετρόπουλο (SR Crosscar) και στον Άρη Τσάτσαρη (Speedcar 2).

Στα αυτοκίνητα, στην κατηγορία των 1.401-1.600 κ.εκ., νικητής αναδείχθηκε ο Αριστείδης Μαυραγάνης (Toyota Corolla). Στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν οι Γιώργος Ποθουλάκης και Θανάσης Κατσάς  και οι δύο με Toyota Corolla.

Στα 1.601-2.000 ο Κωνσταντίνος Καλδής με Honda Type R επικράτησε του Αλέξανδρου Χαλιβελάκη με Ford Escort. Στη μεγάλη κατηγορία, των 2.000+, όπως και στον προηγούμενο αγώνα, ο Βασίλης Μπατής (Mitsubishi Lancer Evo) ήταν ο ταχύτερος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Πολυχρονόπουλο (Lancia HF).

Το έπαθλο «Αριάδνη Γερασιμίδου» απονεμήθηκε στη 19χρονη Μαριαλένα Παυλή (Hyundai Accent).

Τον αγώνα διοργάνωσε η  Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ).

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Ο επόμενος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 27-28 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα «Ιαβέρης Park».

 

Ο Παναγιώτης Ρουστέμης κέρδισε τη δύσκολη κατηγορία των 600 κ.εκ  στο «EKO Racing Dirt Games» gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: