Ο Oscar Piastri παίρνει τελικά τη θέση του Daniel Ricciardo στην McLaren

Η απόφαση ελήφθη.Μετά από ένα μήνα διαπραγματεύσεων αλλά και έντονης φημολογίας, επισημοποιήθηκε πως ο πρωταθλητής της Formula 2 για το 2021 Oscar Piastri θα κάνει το άλμα του στη F1 με τη McLaren Racing. Ο 21χρονος Αυστραλός θα αντικαταστήσει τον Daniel Ricciardo, του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε ένα χρόνο νωρίτερα, έπειτα από παραμονή δύο ετών στην ομάδα.

Το όνομα του 21χρονου έγινε ευρέως γνωστό όταν η Alpine ανακοίνωσε πως ο Αυστραλός θα πάρει τη θέση του Fernando Alonso, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την μεταγραφή του στην Aston Martin. Η Alpine θεώρησε αυτή τη κίνηση δεδομένη καθώς έχει στηρίξει τον Piastri, έμπρακτα σε όλη την πορεία του, όμως ο νεαρός «άδειασε» την εταιρία λέγοντας πως βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με άλλη εταιρία.

Τελικά το θέμα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων (CRB) της FIA, το οποίο τελικά έκρινε ότι ο Πιαστρι θα είχε «δικαίωμα να οδηγεί για τη McLaren Racing Limited για τις σεζόν 2023 και 2024».

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου στη F1 με μια τόσο διάσημη ομάδα όπως η McLaren και είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία που μου προσφέρθηκε», δήλωσε ο Piastri. «Η ομάδα έχει μακρά παράδοση στο να δίνει ευκαιρίες σε νεαρά ταλέντα και ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά δίπλα στον Λάντο για να ωθήσω την ομάδα προς τη κορυφή. Έχω επικεντρωθεί στην προετοιμασία για το ντεμπούτο μου στη F1 το 2023 και στην έναρξη της καριέρας μου στην F1».

Αυτό που μένει ακόμα να λυθεί είναι ποιος θα καλύψει τη δεύτερη θέση στην Alpine δίπλα στον Esteban Ocon. Υπάρχει η επιλογή να επιστρέψει ο Ricciardo στην Alpine, την οποία άφησε για τη McLaren πριν από δύο χρόνια, ωστόσο η βασική θεωρία είναι ότι ο Mick Schumacher της Haas θα μπορούσε να καλύψει τον ρόλο, καθώς το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος αυτής της σεζόν.

Ο Oscar Piastri παίρνει τελικά τη θέση του Daniel Ricciardo στην McLaren gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: