Ο Ολλανδός Max Verstappen ξεκινάει από την πρώτη θέση στο Αυστριακό Grand Prix

Για 23 γύρους, ο Max Verstappen στο Sprint Race, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους δύο βασικούς του αντιπάλους να τον απειλήσουν. Ξεκίνησε πρώτος και τερμάτισε πρώτος. Λογικό ήταν να τον αποθεώσουν στην έδρα της Red Bull οι οπαδοί της ομάδας του. Σήμερα στις 4 το απόγευμα ξεκινάει από την πρώτη θέση στο αυστριακό Grand Prix ενώ πίσω του θα έχει τις δύο Ferrari με τους Leclerc και Sainz.

Τι έγινε στο Sprint Race

Στις 17.30 ξεκίνησε ο γύρος σχηματισμού. Όμως το μονοθέσιο του Alonso έμεινε πάνω στους γρύλους. Οι μηχανικοί δεν είχαν βγάλει τις κουβέρτες από τα ελαστικά. Πρέπει να είχε πρόβλημα στα υδραυλικά γι αυτό έμεινε στη θέση του.

Ο Zou πριν φθάσει στο σημείο εκκίνησης σταμάτησε το μονοθέσιο από κάποιο πρόβλημα. Πιθανότητα του έσβησε ο κινητήρας. Η εκκίνηση δεν δόθηκε και οι αγωνιζόμενοι έκαναν ακόμη έναν γύρο σχηματισμού.

Τελικά η εκκίνηση για το Sprint Race δόθηκε στις 17.36. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Verstappen που είχε και την Pole Position έφυγε πρώτος. Πίσω του ήταν ο Charles Leclerc και στην 3η  θέση η δεύτερη Ferrari με τον Carlos Sainz.

Tο μόνο αξιοσημείωτο στην εκκίνηση ήταν η επαφή που είχε ο Hamilton με τον Gasly. Ο οδηγός της Alpha Tauri ακούμπησε τον τροχό του βρετανού πιλότου.

Στον 7 γύρο ο Sainz πέρασε τον Leclerc. Η προσπέραση ήταν επικίνδυνη. Για να μην συγκρουσθούν οι δύο Ferrari, ο Leclerc φρενάρισε. Ο Sainz πέρασε τον ομόσταυλό το αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Μέσα στον ίδιο γύρο ο Μονεγάσκος προσπέρασε τον Sainz.

Στον 11 γύρο ο Vettel είχε έξοδο. Ευτυχώς το μονοθέσιό του σταμάτησε στα χαλίκια. Ο Vettel έβαλε όπισθεν και επέστρεψε στο αγώνα.

Ο Max Verstappen και στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά χθες, με χρόνο 1.04.984 κέρδισε  την πρώτη θέση και σήμερα ξεκίνησε πρώτος στο Sprint Race. Πίσω του με διαφορά 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν ο  Leclerc ήταν 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στο Sprint Race φέτος βαθμολογούνται οι πρώτοι οκτώ οδηγοί. Ο οδηγός που τερματίζει στην πρώτη θέση παίρνει οκτώ βαθμούς σε σχέση με τους τρεις που έπαιρνε πέρυσι ενώ οι βαθμοί μειώνονται μέχρι και την 8η θέση. Δηλαδή  ο όγδοος παίρνει μόνο έναν βαθμό.

Πως είναι η πίστα και τι ελαστικά θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες

Η πίστα με τις πολλές υψομετρικές διαφορές ,έχει μήκος 4.318 μέτρα και δέκα στροφές. Κάποιες από αυτές είναι «κοφτές». Αύριο στον αγώνα θα διανύσουν 306.452 χλμ πράγμα που σημαίνει ότι θα κάνουν 71 γύρους.

H άσφαλτος στο Red Bull Ring έχει σχετικά χαμηλή πρόσφυση. Δεν φθείρει τα ελαστικά γι αυτό η Pirelli επέλεξε τα πιο μαλακά ελαστικά που έχει στη γκάμα της .

Το Red Bull Ring στην Αυστρία είναι ένα μικρό, roller coaster με μόλις 10 στροφές και συνεχείς υψομετρικές διακυμάνσεις αλλά και «κοφτές» στροφές.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους πιλότους είναι η ελκτική πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα . Στις κατηφορικές διαδρομές στο απότομα φρενάρισμα πάντα υπάρχει ένα  ρίσκο μπλοκαρίσματος.

Το Αυστριακό Grand Prix θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή (10/7) στις 16.00 και αναμένεται να τελειώσει στις 18.00.

Το αγώνα θα δείξουν σε απευθείας μετάδοση η ΕΡΤ1, η Cosmote TV Sport 5 και το F1 TV Pro.

Ο Ολλανδός Max Verstappen ξεκινάει από την πρώτη θέση στο Αυστριακό Grand Prix gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: