Ο οίκος Fendi επαναφέρει την αίγλη της μόδας του ’70 στην πασαρέλα

Διάβασε ακόμη:

Από τη στιγμή που την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει άλλος άνθρωπος, τότε δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Το είχαμε ανάγκη να δούμε την αισθητική του οίκου να αλλάζει, όχι πως ο Karl δεν διεύθυνε σωστά τον οίκο, απλά όταν ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, θέλουμε να δούμε το όραμα του νέου designer ξεκάθαρα στις δημιουργίες του.

Η νέα υπεύθυνη του οίκου, λοιπόν, η 58χρονη Silvia Venturini Fendi έκανε τη μετάβαση ομαλή. Μπορεί η αισθητική του Karl να μην ήταν «παρούσα», αλλά η συλλογή αυτή σαν να ήταν η φυσική εξέλιξη του brand γι” αυτή την μεταβατική περίοδο που διανύει ο οίκος.

Δες ακόμη: MFW:

Κρατώντας την αγάπη του Karl για τα It μοντέλα της γενιάς μας ζωντανή, γυναίκες όπως η Bella και Gigi Hadid, η Kaia Gerber περπάτησαν στην πασαρέλα του οίκου, αφήνοντας το στίγμα τους και με τη θηλυκότητα που τις χαρακτηρίζει ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τα ρούχα.

H Kaia Gerber (ImaxTree)

Η συλλογή ωδή στην ταινία «The Anniversary» και η earthy χρωματική παλέτα

ImaxTree

Η Spring 2020 συλλογή που παρουσίασε ο οίκος Fendi, στα πλαίσια της, «φώναζε» ’70s μόδα. Ίσως να είναι η πιο ’70s κολεξιόν που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, καθώς την χαρακτήριζε μια τρομερή αυθεντικότητα από τα ίδια τα ρούχα, τα αξεσουάρ μέχρι και την χρωματική παλέτα. Εμπνευσμένη από την ταινία του ’68, «The Anniversary», με πρωταγωνίστρια την Bette Davis και «Carry on Camping» (1968), η σχεδιάστρια κατάφερε να προσφέρει μια vintage αλλά και σύγχρονη ματιά ταυτόχρονα στην κολεξιόν. Οι γήινες, δε, αποχρώσεις του καφέ, μουσταρδί, nude, ροδακινί, βαθύ πράσινου, γαλάζιου και μπεζ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να έχει η συλλογή αυτή τη ρετρό διάθεση.

Τα groovy ρούχα στην πασαρέλα

ImaxTree

Φυσικά, ήταν και δημιουργίες όπως τα κρουαζέ αλλά και ημιδιάφανα φορέματα, οι πουκαμίσες με φαρδιούς γιακάδες, οι μίνι, fun φούστες και οι συνδυασμοί των πουλόβερ με τα σορτσάκια, που έκαναν να μεταφερθούμε νοητά στο Bronx της Αμερικής το 1970.

Τα πιο αυθεντικά ’70s prints ωδή

ImaxTree

Άλλος ένας λόγος που η ’70s μόδα έκανε την παρουσία της αισθητή στη συλλογή ήταν τα εκπληκτικά prints. Τα ζωντανά ψυχεδελικά μοτίβα, τα «φανταχτερά» φλοράλ φορέματα και jackets αλλά και τα καρό σορτς και total looks, ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να ενσωματώσει η Venturini τη ρετρό αισθητική της δεκαετίας στο σήμερα. Παντρεύοντας το πνεύμα των ’70s με τη σημερινή εποχή κατάφερε να προσφέρει μια συλλογή που ήταν fun, campy αλλά και σούπερ κομψή παράλληλα.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: