Ο οίκος Chanel σταματά να χρησιμοποιεί δέρματα από εξωτικά ζώα

Την κίνηση αυτή, καλωσόρισαν ομάδες προστασίας των ζώων, αφού η απόφαση περιελάμβανε και την χρήση γούνας, η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν περιορισμένη στις συλλογές του οίκου.

Με αφορμή την ανακοίνωση του οίκου, η οργάνωση PETA, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, σχολίασε σε σχετικό post της στο Instagram, ότι αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την χρονιά που οι σχεδιαστές βγήκαν από την Παλαιολιθική  Εποχή.

Οι δερμάτινες τσάντες από πύθωνα έχουν ήδη απομακρυνθεί από το site του Chanel, ωστόσο, όπως δήλωσε ο Pavlovksy θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν στα καταστήματα. Όσο για την συνέχεια, ο γαλλικός οίκος θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη για την δημιουργία δερμάτων από υλικά που προκύπτουν από τη βιομηχανία γεωργικών ειδών διατροφής.

Ο οίκος Chanel είναι ο πρώτος στην κατηγορία των luxury brands που παίρνει μία τέτοια απόφαση. Αυτό που έχει ήδη συμβεί από άλλα παρόμοια brands είναι η παύση της χρήσης αληθινής γούνας, όπως ο ιταλικός οίκος Gucci. Λογικά, μετά την κίνηση του Chanel, θα ακολουθήσουν κι άλλοι οίκοι παγκοσμίου φήμης, αλλάζοντας έτσι το τοπίο στην βιομηχανία της μόδας.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/bof

(?)

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: