Ο οίκος Balenciaga παρουσιάζει τον πρώτο "couture ζουρλομανδύα" και το Twitter χλευάζει

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, προκαλεί το ενδιαφέρον με μία καινούργια δημιουργία του. Ένα σμαραγδί shift που θυμίζει κάτι από couture ζουρλομανδύα, κάτι από διακοσμητικό μαξιλάρι για τον καναπέ, κάνει τους χρήστες του Twitter και του Instagram ν” αναρωτιούνται τον λόγο ύπαρξης ενός τέτοιου ρούχου.

 

Στην τιμή των 5.300 δολαρίων, το φόρεμα σχολιάζεται για το ιδιαίτερο σχέδιό του το οποίο καλύπτει το πάνω μέρος του σώματος, από τους ώμους μέχρι και την μέση, με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένο εύρος κίνησης στα χέρια. Το υπόλοιπο μέρος του φορέματος δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, δίνοντας βάση στο γεγονός ότι «αγκαλιάζει» ουσιαστικά, το κορμί.

 

Φυσικά και ένα τέτοιο ρούχο δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει απαρατήρητο από τους χρήστες των social media οι οποίοι έβαλαν φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα καυστικά τους σχόλια. 

«Αυτός είναι ο δαίμονας που βλέπω κάτω από το κρεβάτι μου στις 3 τα ξημερώματα», γράφει μια χρήστης στο Instagram.

«Το χαρτί περιτυλίγματος του φορέματος είναι στο πίσω μέρος», γράφει κάποιος άλλος.

Άλλοι, είναι πιο δημιουργικοί με τα σχόλιά τους και αναρωτιούνται αν πρόκειται για φωτιστικό ή για μαξιλάρι καναπέ: «Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα καπέλο φωτιστικού και να ολοκληρώσεις την εμφάνιση του σαλονιού», δηλώνουν άλλοι.

Πέρα από την fun πλευρά που προσφέρουν σχόλια αυτού του τύπου, ρούχα σαν αυτά μας κάνουν να σκεφτόμαστε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η φαντασία των σχεδιαστών μόδας και που βρίσκεται η σωστή ισορροπία μεταξύ ενός fashionable ρούχου που από την μία, σκοπός του είναι να προκαλέσει, αλλά από την άλλη, δεν έχει καμία χρηστική αξία. Και ενώ υποστηρίζουμε συχνά ρούχα που έχουν avant-garde διάθεση (που δεν βασίζονται δηλαδή στο πόσο χρηστικό είναι ένα ρούχο, απλά ικανοποιούν το μάτι), όταν ένα φόρεμα σαν αυτό, που πωλείται για πολλές χιλιάδες δολάρια προτείνεται από σχεδιαστές σαν ένα κομμάτι για να φορέσει όποια γυναίκα το τολμάει, ίσως τελικά να μην είναι και ό,τι καλύτερο.

Πολλές γυναίκες προσπαθώντας να βρουν δημιουργικούς τρόπους που θα κάνουν το στιλ τους να ξεχωρίζει, μπορεί να μπερδέψουν την χρυσή τομή ανάμεσα στο τι είναι «in» και στο τι μπορούν τελικά να υποστηρίξουν. Φυσικά, αυτό δεν σταματάει κανένα  από το να φορέσει ό,τι επιθυμεί και είναι μέσα από αυτή την ενδυματολογική αναζήτηση που καμιά φορά, ανακαλύπτουμε το στιλ μας. Ίσως όμως να ήταν πιο ξεκάθαρο από τους σχεδιαστές μόδας και τα brands, για το είδος των ρούχων που παρουσιάζουν και που μπορούν να φορεθούν. Ίσως, λοιπόν, αν ο οίκος Balenciaga είχε σχεδιάσει το φόρεμα αυτό για μια συλλογή υψηλής ραπτικής (που θεωρούνται πιο unique κομμάτια ούτως ή άλλως) να δικαιολογούσαμε περισσότερο την ύπαρξη του. Έτσι, απλά την γνώμη μας λέμε.

Κεντρική φωτογραφία: www.instagram.com/balenciaga/

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: