Ο νέος εθισμός της Gen Z θυμίζει κάτι πολύ γνώριμο στην ντουλάπα μας

Ο νέος εθισμός της Gen Z θυμίζει κάτι πολύ γνώριμο στην ντουλάπα μας

Το quiltcore έρχεται να εξελίξει τα ρούχα που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου.

H Generation Z ή αλλιώς Gen Z περιλαμβάνει τα παιδιά που γεννήθηκαν στα μέσα των 1990s μέχρι τις αρχές των 2010s, έπεται των Millennials και προηγείται της Generation Alpha. Οι zoomers, όπως αλλιώς λέγονται, τα τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει τα social media σε έναν βαθμό που μοιάζει πια σαν να έχουν γίνει ένα. Ασχολούνται κατά βάση με την τεχνολογία και με κάθε είδους πλατφόρμα που έχει αναδειχτεί μέσα από αυτήν και έχουν φτάσει πια στο επίπεδο που μπορούν να ορίζουν τη μόδα.

Αν η τελευταία δήλωση σου φαίνεται υπερβολική, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς για λίγο το TikTok και όλες τις τάσεις που έχουν ξεπηδήσει μέσα από τα κορίτσια που σημείωσαν τεράστια επιτυχία χρησιμοποιώντας το. Κάπως έτσι, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σήμερα και σε ένα νέο fashion trend που πηγαίνει το patchwork ένα βήμα παραπέρα: Meet quiltcore.

Το quiltcore ως όρος μπορεί να μη σου φαίνεται τόσο γνώριμος, ωστόσο το patchwork πάνω στο οποίο βασίζεται αποτελεί την κλασική τεχνική του να ράβεις μαζί πολλά κομμάτια υφάσματος για να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο design.

Στα social media, η νέα τάση έχει ήδη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της και στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά looks που θα σε βάλουν στη διαδικασία να πειραματιστείς.

 Τhe Trend Spotter: Βρήκαμε τα 10 πιο κομψά ρούχα και αξεσουάρ για τη φετινή σεζόν

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: