O Ναός του Ποσειδώνα θα μετατραπεί σε πασαρέλα για show της Mary Katrantzou. Και μας πείραξε η Gucci στην Ακρόπολη

Mary Katrantzou Fall/ Winter 2012 (AP Photo/Jonathan Short)

Διάβασε ακόμη:

Η Katrantzou έγινε γρήγορα γνωστή για τα patterns και την εξαίσια τεχνική της στην κατασκευή των ρούχων, κάτι που εμάς τους Έλληνες μας γέμιζε με περηφάνεια μιας και πρόκειται για μια σχεδιάστρια που έχει γεννηθεί στη χώρα μας. Αν και δεν έχει μεγαλώσει εδώ, η Katrantzou πάντα είχε το βλέμμα της στραμμένο στη χώρα μας, .

Δες ακόμη:

Φέτος, το καλοκαίρι που την είδαμε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, λοιπόν, δεν μας είχε περάσει καν από το μυαλό ότι σχεδίαζε να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή στη χώρα μας. Αν μας είχε περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιο μέρος «αρκετό» για να παρουσιάσει η σχεδιάστρια τις δημιουργίες της μιας και όλοι ο εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι είχαν ήδη απαγορευτεί από το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) το 2017, όταν ο Alessandro Michele, καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci είχε ζητήσει να παρουσιάσει συλλογή του στον Παρθενώνα και , σαν αυτό που είχαμε δώσει στον Μουσολίνι το ’40.

Mary Katrantzou Fall/Winter 2019-2020 (ImaxTree)

Παρ” όλα αυτά, η Katrantzou έκανε τα μαγικά της και το κατάφερε το Κ.Α.Σ. Σε συνεργασία με το Σωματείο Ελπίδα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, λοιπόν, στη σχεδιάστρια δόθηκε το ΟΚ ώστε να παρουσιάσει την Spring/Summer 2020 συλλογή της στον Ναό του Ποδειδώνα, στις 3 Οκτωβρίου. Οι προϋποθέσεις για τo fashion show; Θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό και ο αριθμός των καλεσμένων θα είναι πολύ συγκεκριμένος, οπότε μην περίμενεις πρόσκληση. Επίσης, το fashion show θα γίνει νοτίως του ναού και όχι περιμετρικά, όχι ότι αυτό μας ξεκαθαρίζει και πολύ το τοπίο του ύφους που θα έχει το show.

Όπως και να έχει, ακόμα κι αν προηγουμένως είχε απορρηφθεί η μοναδική εμπειρία ενός, απ” ότι πιστεύαμε ότι θα ήταν, φαντασμαγορικού show στην Ακρόπολη από τον οίκο Gucci, τουλάχιστον τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις δημιουργίες της Mary Katrantzou σε ένα εξίσου σημαντικό ελληνικό μνημείο. Το λες και πρόοδο αυτό. Μην είμαστε αχάριστες.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: