Ο μήνας που γεννήθηκες κάτι σημαίνει για… την υγεία σου

Ο μήνας της γέννησης κάθε παιδιού φαίνεται πως επηρεάζει σε βάθος χρόνου την υγεία του, σύμφωνα με μια ισπανική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Alicante, όπως αναφέρει η Telegraph.

Οι ερευνητές συνέδεσαν τον μήνα γέννησης με 27 χρόνιες ασθένειες για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ τους. 

Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από προβλήματα στον θυρεοειδή σε σύγκριση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τον Ιανουάριο. Επίσης τα αγόρια που γεννήθηκαν Αύγουστο αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για άσθμα σε σύγκριση με αυτούς που γεννήθηκαν στην αρχή της χρονιάς.

Οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί τον Ιούλιο ήταν 27% πιο πιθανό να διαγνωστούν με υψηλή αρτηριακή πίεση και είχαν 40% αυξημένο ρίσκο για ακράτεια.

Η έρευνα έδειξε, ακόμα, ότι ορισμένοι μήνες έχουν μια αξιοσημείωτη προστατευτική δράση στην υγεία. Οι άνδρες που γεννιούνται τον Ιούνιο έχουν 34% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη και 22% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με πόνο στη μέση. Αντίθετα υπήρχε κορύφωση καταθλιπτικών επεισοδίων για τους άνδρες που γεννήθηκαν τον Μάιο και τον Δεκέμβριο.

Οι γυναίκες που γεννήθηκαν τον Ιούνιο είχαν 33% μικρότερο κίνδυνο για ημικρανίες και 35% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα εμμηνόπαυσης.

Γενικά, τα μωρά που γεννιούνται τον Σεπτέμβριο φαίνεται να έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια. 

Ο μήνας της γέννησης αυξάνει την πιθανότητα για έκθεση σε μια σειρά από παράγοντες, όπως η βιταμίνη D, η θερμοκρασία, οι εποχικοί ιοί και οι αλλεργίες που ενδεχομένως επηρεάζουν το έμβρυο ή το νεογνό τους πρώτους μήνες της ζωής του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Jose Antonio Quesada.

altsantiri.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: