O Max Verstappen «χόρεψε» πιο γρήγορα στη βρεγμένη πίστα του Μόντρεαλ και κέρδισε την Pole Position

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τον Max Verstappen στη βρεγμένη πίστα του Καναδά. Έκανε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και κέρδισε την Pole Position. Δύσκολες κατατακτήριες δοκιμές οι χθεσινές ωστόσο τα απρόοπτα ήταν λίγα. Πίσω από τον Ολλανδό βρέθηκαν ο Alonso και ο Sainz.

Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο Alonso που έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Πολύ καλά πήγαν οι δύο οδηγοί της Aston Martin. Παρόλο που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις του στο Practice 3, δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα να αποκλειστούν. Εκτός του προκριματικού αγώνα βρέθηκαν οι Gasly, Vettel, Stroll, Latifi και Tsunoda.

Οι πιλότοι εκτός από την ορατότητα -σε ορισμένα σημεία δεν έβλεπαν ούτε στα τρία μέτρα- αντιμετώπισαν και πολλά προβλήματα με την υδρολίσθηση. Τα βρόχινα λάστιχα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν.

Στο Q1, όπως είναι λογικό, οι οδηγοί κινήθηκαν όσο-όσο για να «διαβάσουν»  την πίστα με τα βρόχινα ελαστικά. Ο Ολλανδός έκανε χρόνο 1:32.219 και πάτησε κορυφή. Δεύτερος -να η έκπληξη- ανέβηκε ο Alonso.

Στο Q2 ο Perez έχασε τον έλεγχο και με στριμμένους τροχούς πήγε ευθεία και σταμάτησε στις μπαριέρες που ευτυχώς  μπροστά υπήρχαν αρκετά πλαστικά προστατευτικά.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: