Ο Max Verstappen με την Pole Position στο Zandvoort «έβγαλε» τους Ολλανδούς στους δρόμους

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull απέδειξε ότι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στην έδρα του και άξια κέρδισε χθες την Pole Position για το σημερινό Grand Prix.

Οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του Max Verstappen είχαν κατακλίσει το Zandvoort. Όλοι με πορτοκαλί μπλουζάκια είχαν «βάψει» «πορτοκαλί» τις κερκίδες δείχνοντας έτσι την αγάπη τους στον

Σήμερα ο Max Verstappen ξεκινάει πρώτος στον 15ο αγώνα της F1 για το 2022. Ακολουθώντας μια σωστή στρατηγική λογικά θα κερδίσει τον αγώνα και θα προσθέσει τους πολυπόθητους βαθμούς που ουσιαστικά θα του εξασφαλίζουν το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο . Ο Max Verstappen έχει 284 βαθμούς ενώ ο «ομόσταυλος» του ο Sergio Perez βρίσκεται στη 2η θέση με 191 βαθμούς. Εδώ ας μην πούμε περισσότερα γιατί πρόκειται για μια οικογενειακή σχέση που ελέγχεται εύκολα. Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Charles Leclerc έχει 186 βαθμούς και έχει χάσει κάθε επαφή με τη μάχη του πρωταθλήματος φέτος.

Ταυτόχρονα ο Verstappen με τις επιτυχίες του έχει βοηθήσει και την ομάδα του. Η Red Bull έχει σήμερα 475 βαθμούς ενώ η Ferrari μόλις 357.

Θέλει νίκη για να δώσει χαρά στους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του που γέμισαν τόσο χθες Παρασκευή στα ελεύθερα δοκιμαστικά, όσο και σήμερα στα επίσημα χρονομετρημένα, τις κερκίδες του Zandvoort. Φαντασθείτε τι θα γίνεται αύριο.

Θέλει την πρώτη θέση γιατί πριν λίγα 24ωρα το Ολλανδικό κράτος του απέμεινε τιμητικό τίτλο για τις διακρίσεις του. Είναι ένας «sir» και ο Max Verstappen θέλει να ανταποδώσει την τιμή που του έκαναν με μια νίκη στην Ολλανδία.

Η σειρά κατάταξης:

Οι Ολλανδοί μόλις ο πιλότος της Red Bull κέρδισε την Pole Position βγήκαν στους δρόμους με τις μπύρες στα χέρια και ξεκίνησαν τα πανηγύρια που φυσικά θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα σήμερα αν ο Max ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η πίστα είναι γρήγορη και απαιτητική. Είναι πλήρως ανακαινισμένη ωστόσο αν έχει ανέμους  στην περιοχή εύκολα μπορεί να επηρεαστεί από την άμμο που έρχεται από την παραλία. Η πίστα Ζandvoort στα ολλανδικά σημαίνει «αμμώδης έκταση» βρίσκεται ανάμεσα σε αμμόλοφους.

Η πίστα είναι μήκους 4.259 μέτρων και αύριο οι πιλότοι θα κάνουν 72 γύρους και θα καλύψουν 306.587 χλμ. Το ρεκόρ πίστας (1.11.097)  ανήκει στον L.Hamilton (Mercedes) από πέρσι.

Οι φορτίσεις σε αρκετά σημεία της διαδρομής είναι μεγάλες. Το φρενάρισμα στην είσοδο των στροφών 1 και 11 προκαλεί επιβράδυνση περίπου 5g, ενώ η στροφή 7 προκαλεί επίσης πλευρικά φορτία του ίδιου μεγέθους.

Η κλίση στις στροφές 3 και 14 είναι μεγάλη, περίπου 18 μοίρες. H διέλευση από αυτές τις στροφές γίνεται με υψηλές ταχύτητες και ασκείται ένας συνδυασμός δυνάμεων στο κατακόρυφο αλλά και πλευρικό φορτίο. Η πιο διάσημη στροφή είναι η πρώτη και λέγεται «Ταρζάν» .

Ο αγώνας ξεκινάει στις 4 το απόγευμα και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ, την Cosmote TV  και την F1 TV Pro.

Ο Max Verstappen με την Pole Position στο Zandvoort «έβγαλε» τους Ολλανδούς στους δρόμους gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: