Ο Max Verstappen κέρδισε άνετα στο Μαϊάμι

Tα φώτα σβήνουν και τα μονοθέσια ξεκινούν! Ο Charles Leclerc ξεκινάει πρώτος αφού το Σάββατο είχε κερδίσει την Pole Position. Πίσω του υπήρχε ο δεύτερος οδηγός της Ferrari   Carlos Sainz. O Max Verstappen ξεκίνησε από την 3η θέση και πίσω του ήταν ο Perez. Πριν από την πρώτη στροφή ο Max Verstappen προσπέρασε τον Ισπανό και άρχισε να πιέζει τον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση. Στον 9ο γύρο, στην μεγάλη ευθεία με την βοήθεια του DRS πέρασε στην πρώτη θέση . Από εκεί και πέρα ο Max δεν απειλήθηκε ουτε μια στιγμή.

Η Mercedes κατάφερε να βελτιώσει αισθητά τις αναταράξεις στα μονοθέσια της και όλα δείχνουν πως ο Hamilton είναι έτοιμος να επιστρέψει στο κυνήγι των πρώτων θέσεων ενώ για πρώτη φορά ο Βρετανός ξεκινάει πιο μπροστά από τον δεύτερο οδηγό της Mercedes Russell.

Ο Hamilton ενώ αρχικά έχασε την θέση του από τον πολύ καλό σε κάθε εκκίνηση Alonso, στον δεύτερο γύρο με τη χρήση του DRS στη μεγάλη ευθεία τον πέρασε.

Παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πίστας, η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 320 χλμ./ώρα, είδαμε αρκετά μονοθέσια να ξεπερνούν τα 340.

Στον 8ο γύρο ο Zhou της Alfa Romeo εγκατέλειψε λόγω μηχανικής βλάβης.

Στον 41ο γύρο υπήρξε επαφή μεταξύ του Gasly ( ο οποίος έδειχνε εδώ και ώρα  να χάνει ισχύ) με τον Lando Norris, με το μονοθέσιο του δεύτερου να δέχεται μεγάλη ζημιά. Το αυτοκίνητο ασφαλείας κάνει την εμφάνιση του και αρκετοί οδηγοί βρίσκουν την ευκαιρία να αλλάξουν ελαστικά, μέχρι να μεταφερθεί το μονοθέσιο της McLaren εκτός πίστας. Οι υπεύθυνοι της πίστας καθυστερούν χαρακτηριστικά να καθαρίσουν την πίστα από τα θραύσματα…

Ο Perez αρκετές φορές ενημέρωσε την ομάδα του ότι έχανε ισχύ.

Η μονομαχία μεταξύ Max και Charles είναι εκπληκτική με τους δύο οδηγούς να παραδίδουν μαθήματα αψεγάδιαστης οδήγησης. Η Red Bull καταφέρνει να διατηρήσει την πρωτιά με μεγαλύτερο όπλο την ασυναγώνιστα υψηλή τελική ταχύτητα του μονοθεσίου.

 

Ο Max Verstappen κέρδισε άνετα στο Μαϊάμι gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: