Ο Κλίντον ασχολιόταν με τη Λεβίνσκι κι άφησε να του ξεφύγει ο μπιν Λάντεν, λέει πρώην βοηθός του

Ο Μπιλ Κλίντον ήταν τόσο απασχολημένος με το σκάνδαλο Λεβίνσκι που παραμέλησε το φλέγον ζήτημα του εντοπισμού και της σύλληψης του επικίνδυνου τρομοκράτη Οσάμα μπιν Λάντεν, δίνοντας την ευκαιρία στον δεύτερο να οργανώσει και να εκτελέσει το πολύνεκρο χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Τα παραπάνω υποστηρίζει στο αποκαλυπτικό βιβλίο του ένας πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο οποίος είχε εργαστεί το 1996 και ως βοηθός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την επανεκλογή του.

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο «POWER: THE 50 TRUTHS», ο Νταγκ Σόεν — που έχει εργαστεί για Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του Τραμπ — αποκαλεί τον Κλίντον τον «Έλβις Πρίσλεϊ της αμερικανικής πολιτικής». Σύμφωνα με τον Σόεν, ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους πολιτικούς που έχει γνωρίσει, αφού είχε το φυσικό χάρισμα να αποσπά τη συμπάθεια και τη στήριξη των άλλων.

Ωστόσο, ο βετεράνος σύμβουλος με την 50ετή καριέρα δεν μπόρεσε να καταλάβει ποτέ πώς ο Κλίντον επέδειξε τόση έλλειψη πειθαρχίας κάνοντας σeξ με την Μόνικα Λεβίνσκι, μια ενέργεια που εκτροχίασε τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο και αμαύρωσε για πάντα την υπόληψή του. «Παρακολούθησα από κοντά και σε βασανιστικό slow motion την κατάρρευση, από το εσωτερικό του Λευκού Οίκου. Παρακολούθησα την ύπουλη εκστρατεία «ψιθύρων» που οργανώθηκε στον Λευκό Πίκο με στόχο να φανεί αναξιόπιστη η Λεβίνσκι», γράφει ο Σόεν, σύμφωνα με τη New York Post.

«Υπήρχε επίσης έναν σοβαρός αντίκτυπος στην εθνική ασφάλεια. Στις 20 Αυγούστου του 1998, ο Κλίντον διέταξε χτυπήματα με πυραύλους Κρουζ κατά της Αλ Κάιντα στο Σουδάν και στο Αφγανιστάν, ως αντίποινα για τον βομβαρδισμό των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία. Όμως ο μπιν Λάντεν ξέφυγε από την επιχείρηση Infinite Ranch, όπως ονομάστηκαν τα χτυπήματα… Εν μέσω του βομβαρδισμού της υπόθεσης Λεβίσνκι, η διοίκηση Κλίντον δεν συγκεντρώθηκε αρκετά και δεν χρησιμοποίησε το πλεονέκτημα που είχε για την επιθετική καταδίωξη του μπιν Λάντεν, με αποτέλεσμα αυτός να ξαναχτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001», γράφει χαρακτηριστικά.

Το σeξουαλικό σκάνδαλο που σημάδεψε τη δεύτερη θητεία του Κλίντον επηρεάσε και την πολιτική καριέρα της συζύγου του, υποστηρίζει ο Σόεν, αποδίδοντας εν μέρει στις ερωτικές ατασθαλίες του πρώην προέδρου την ήττα της Χίλαρι Κλίντον από τον Τραμπ το 2016. Η πλευρά του Τραμπ χρησιμοποίησε την απιστία του Μπιλ Κλίντον ως «απάντηση» στις αποκαλύψεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά του μεγιστάνα υποψηφίου, π.χ. μετά τη δημοσίευση ηχογραφημένων σeξιστικών σχολίων του, όπου ανέφερε ότι συνηθίζει να «γραπώνει γυναίκες» από συγκεκριμένο σημείο της ανατομίας τους.

«Την περίοδο που ήταν υποψήφια, και μετά από αρκετά σeξουαλικά σκάνδαλα, το παρελθόν του ήταν σαν θηλιά γύρω από τον λαιμό της. Όπως μου είπαν άτομα του περιβάλλοντός τους, η Χίλαρι και ο Μπιλ δεν μιλιόντουσαν για ένα διάστημα μετά την ήττα. Φαινόταν να τον κατηγορεί που έχασε με τόσο μικρή διαφορά».

Σύμφωνα με τον Σόεν, ο Κλίντον δεν κατάλαβε ποτέ ποιο ήταν το πρόβλημα με αυτό που συνέβη και ισχυριζόταν πάντα ότι η παθητική αποδοχή στοματικού έρωτα δεν συνιστά σeξ. «Μέχρι σήμερα δείχνει μπερδεμένος σχετικά με τον σάλο που προβλήθηκε. Όταν η Λεβίνσκι έγινε συμπαραγωγός μίνι σειρά με θέμα την υπόθεση το 2021, το γεγονός ότι δεν θέλησα να της προσφέρει τη συγγνώμη που ζητούσε με απογοήτευσε βαθια», λέει ο πρώην σύμβουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό βίντεο: Άγριος ξυλοδαρμός 9χρονης μέσα σε σχολικό λεωφορείο στη Φλόριντα!

«Κληρώνει» σήμερα για τον χιονιά που έρχεται — Διχογνωμία των μετεωρολόγων

Αποχώρησε ο Αναγνωστόπουλος, «σφαγή» για τον αγώνα δίχως τέλος του Survivor All Star

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: