Ο καρκίνος του δέρματος σε 60 δευτερόλεπτα (Βίντεο)

Πώς να αποφύγουν οι νέες γυναίκες τις βλαβερές συνέπειες της UV ακτινοβολίας. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας παρουσιάζει δύο κορίτσια να απολαμβάνουν τον ήλιο και τα στάδια του μαυρίσματος τους. Τα ίδια δύο κορίτσια καταλήγουν στο νοσοκομείο όπου σφίγγουν τα χέρια τους καθώς η μια αποκαλύπτει στην άλλη ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο μελανώματος.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των νεαρών γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 έως 34 ετών είναι πολύ καλά πληροφορημένες για τις βλαβερές συνέπειες της UV ακτινοβολίας. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να μαυρίζουν και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό.

«Το μελάνωμα, η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, είναι η δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου σε νεαρές γυναίκες, και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στις συνήθειες του μαυρίσματος. Η έκθεση σε ακτινοβολία UV, είτε είναι από τον ήλιο ή από συσκευή μαυρίσματος, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Οι γυναίκες πρέπει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να προστατεύσουν τον εαυτό τους από αυτό το κίνδυνο» σχολιάζει εκπρόσωπος της Ακαδημίας.

«Ελπίζουμε ότι αυτό το σποτ θα εμπνεύσει τις νέες γυναίκες να εγκαταλείψουν την επικίνδυνη πρακτική μαυρίσματος και να προστατεύουν το δέρμα τους, επιδιώκοντας σκιά, φορώντας προστατευτικά ρούχα και χρησιμοποιώντας ένα ευρέως φάσματος αδιάβροχο αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο» καταλήγει.

Originally posted 2016-06-30 19:00:42.

Viral news

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: