» Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΣΠΑΝΙΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ »…

 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΣΠΑΝΙΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ...

«Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου να παραδεχθούμε ότι ήταν οι καλύτερες και ευτυχέστερες περίοδοι στην ιστορία της χώρας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…
Ευάγγελος μιλώντας στην εκδήλωση που γίνεται προς του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για τον οποίο είπε ότι είχε ένα «σπάνιο προνόμιο».
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από αυτή την ιστορική αναδρομή που γίνεται .
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στην συμβολή του για την είσοδο της χώρας στην τότε ΕΟΚ. «Αν ήταν εδώ μπροστά μας σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα έλεγε ότι όλα τα του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού τόξου έχουν κοινή υποχρέωση να διασφαλίσουν ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης στα πλαίσια της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής ευθύνης», σημείωσε.
Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ακόμα ότι «οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία τρία , είναι γνωστές. Οι ανατροπές που υφίστανται οι στη ζωή τους είναι συχνά ανυπόφορες. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας αδικεί πρωτίστως τη νέα γενιά. Αν όμως δεν κάναμε την κακή και δύσκολη επιλογή, αλλά τη φαινομενικά εύκολη και καταστροφική, θα ζούσαμε τώρα στην εποχή των παγετώνων και θα αναπολούσαμε απλώς το οικονομικό και κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης».
«Η ολοκληρωμένη εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και η οριστική και ασφαλής έξοδος από την ώστε η ως κανονικό να κατακτήσει την αυτοδυναμία της και την ουσιαστική της ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη, θα είναι και η ιστορική καταξίωση της μεταπολίτευσης συνολικά. Άρα, θα είναι και μια καταξίωση του έργου του Κωνσταντίνου Καραμανλή», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «h πολιτική διαφωνία μετατρέπεται σε ασύμμετρο θεσμικό και ηθικό πόλεμο, το δημοκρατικό μέτρο έχει χαθεί. Είμαι βέβαιος ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα μας έλεγε σήμερα πως είναι κοινή υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου να διασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και πολιτικού πολιτισμού, ως μια από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της πατρίδας μας, μέσα σε συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής».

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: